avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se procedează dacă soții vor să se împace ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se procedează dacă soții vor să se împace după introducerea acțiunii de divorț?

eu am bagat divort de sotul meu avem un copil impreuna de 8 ani si el vrea sa ne impacam vina avem amandoi! i a venit citatie pentru a depune intampinare ce trebuie sa faca el in continuare?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:43, 7 Iulie 2018
vrem sa ne impacam amandoi. eu am platit un avocat ce trebuie sa facem?

gabyta^^^ a scris:

eu am bagat divort de sotul meu avem un copil impreuna de 8 ani si el vrea sa ne impacam vina avem amandoi! i a venit citatie pentru a depune intampinare ce trebuie sa faca el in continuare?

Poate formula intampimare prin care sa spuna ca vrea sa va impacati, ca apreciaza ca nu se impune admitera cererii de divort, sa spuna ce parere are despre cererea de chemare in judecata.

Insa, daca si dvs. vreti sa nu se mai judece dosarul, depuneti dvs. o cerere de renuntare la judecata prin care sa aratati ca v-ati impacat. In acest din urma caz, nu mai are sens sa depuna el intampinare pentru ca instanta va lua act de renuntarea la judecata comunicata, in original, la instanta ci confirmare de primire.

Cererea de renuntare se poate depune si la primul termen de judecata, in fata instantei.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
as dori ca divortul sa mearga inainte, noi stam separati si as vrea sa stau o perioada cu el sa vedem daca se schimba ceva! eu cred ca vrea sa ne impacam doar pt copil?

Ionita Cristina Avocat a scris:

Poate formula intampimare prin care sa spuna ca vrea sa va impacati, ca apreciaza ca nu se impune admitera cererii de divort, sa spuna ce parere are despre cererea de chemare in judecata.

Insa, daca si dvs. vreti sa nu se mai judece dosarul, depuneti dvs. o cerere de renuntare la judecata prin care sa aratati ca v-ati impacat.


Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
gabyta^^^, utilizator
Un primul rand, ar trebui sa va hotarati daca va impacati sau nu cu el si sa discutati ca niste oameni maturi, sa nu faceti presupuneri. Chiar daca ar vrea sa va impacari pentru ca aveti un copil, asta nu ar fi neaparat un lucru rau.

Daca inca nu stiti v-ati hotarat, lasati dosarul sa continue. Daca renuntati, nu o sa obtineti cheltuieli judiciare de la el. Puteti negocia cu el sa va plateasca jumatate din onorariul achitat la avocat. Puteti face si o cerere comuna prin care sa aratati ca v-ati impacat.

Remedii procedurale sunt, doar sa va hotarati ce vreti.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr- o astfel de situatie recomand suspendarea cauzei la cererea partilor, mai exact va prezentati la termen amandoi si solicitati suspendarea cauzei.
Art. 411 c.proc.civ.
Suspendarea voluntară
(1) Judecătorul va suspenda judecata:
1. când amândouă părţile o cer;
......................................................
In acest mod aveti posibilitatea sa verificati daca aceasta casnicie mai poate continua sau nu.
Daca ulterior constatati ca lucrurile nu se indreapta sau nu merg in directia dorita de dvs., aveti posibilitatea ca in termen de 6 luni de la data suspendarii cauzei sa formulati o cerere de repunere pe rol cu achitarea unei taxe de timbru de 50 de lei.
Daca hotarati sa ramaneti impreuna, atunci nu mai formulati cererea de repunere pe rol in termenul aratat, iar cauza se va perima, adica va fi ca si cum nu a existat.
Art. 416
Cererile supuse perimării
(1) Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.
(2) Termenul de perimare curge de la ultimul act de procedură îndeplinit de părţi sau de instanţă.
.............................................................
Cu avocatul dvs. ati discutat?
In mod normal pentru orice problema legata de cauza in care ati angajat un avocat, in virtutea contractului de asistenta juridica incheiat, acesta trebuie sa va consilieze.

Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divortul Silvia Silvia Silvia Silvia Daca sau demarat procedurile de divort si am ajuns in instanta. Si pe urma ne inpacam ce trebuie sa fac in momentul de fata. Multumesc (vezi toată discuția)
Neprezentare la primul termen de divort arhivarul arhivarul Buna ziua . Am introdus actiune de divort , dar intre timp am ajuns la o intelegere cu sotia sa ne mai acordam o sansa . Cum trebuie procedat ? Prezicez ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare actiune divort alice_maria alice_maria Buna ziua. In cazul in care la un proces de divort nu s-au prezentat partile implicate, dar s-a depus prin Registratura o cerere de anulare a actiunii prin ... (vezi toată discuția)