avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare actiune divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare actiune divort

Buna ziua. In cazul in care la un proces de divort nu s-au prezentat partile implicate, dar s-a depus prin Registratura o cerere de anulare a actiunii prin acordul partilor, care poate fi motivul pentru care nu s-a tinut cont de aceasta cerere, solutia fiind suspendarea actiunii prin neprezentare? Ar trebui sa mergem la Judecatorie sa cerem informatii? Multumim
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 15:08, 3 Ianuarie 2013
Nu exista instituia anularii cererii de chemare in judecata. Exista posibilitatea renuntarii la judecata de catre reclamant. Suspendarea pt lipsa partilor este corecta, intrucat cererea de anulare a procesului de divort nu se poate lua in considerare.
Reclamantul a depus sfatuit de un avocat o cerere prin care se solicita anularea actiunii, deoarece partile s-au impacat, tocmai ca motivatie a neprezentarii. I s-a spus la momentul acela ca este acelasi lucru ca si cand s-ar prezenta personal la termen, cerand inchiderea actiunii. Inteleg ca de fapt a fost sfatuit prost? Ce se poate face in acest caz? Multumim
Puteti sa nu actionati in nici un fel, dreptul la a repune actiunea pe rol se perima in decurs de 1 an, data la care veti fi citati in vederea perimarii dreptului la actiune

sau,

cereti repunerea pe rol a actiunii, dupa care solicitati renuntarea la actiune (atributul reclamantului), pe motivul impacarii.
Va multumesc pentru sfaturi. Cum se poate face renuntarea la actiune?
Se redacteaza o cerere de renuntare la judecata, se semneaza personal de catre reclamant şi se depune la Registratura instantei. In acelasi timp, fiind suspendat dosarul trebuie formulata si o cerere de repunere pe rol a cauzei, pentru ca judecatorul sa poate lua act de renuntarea la judecata. Contactati cel mai bine un avocat care sa redacteze cererile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trei neprezentari utiliyator utiliyator Buna dimineata! Se poate renunta la divort prin neprezentarea partii reclamante de 3 ori consecutiv( pentru a evita drumul la tribunal) ? Ca parte ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol(recurs) ContSters281842 ContSters281842 ESTE POSIBIL REPUNEREA PE ROL DE DOUA S-AU MAI MULTE ORI A UNUI PROCES(RECURS)INTR-UN INTERVAL DE UN AN DE ZILE,S-AU LA DOI ANI DE ZILE?(MENTIONEZ FAPTUL CA NU ... (vezi toată discuția)
Suspendare judecata mirceaione mirceaione daca un proces se suspenda ca urmare a neprezentarii partilor la proces, ce se intampla cu amenda pe care a primit-o reclamantul procesului verbal ? (vezi toată discuția)