avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... TREI NEPREZENTARI
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

TREI NEPREZENTARI

Buna dimineata!

Se poate renunta la divort prin neprezentarea partii reclamante de 3 ori consecutiv( pentru a evita drumul la tribunal) ?

Ca parte reclamanta care sunt caile la care pot recurge pentru a inceta procesul de divort?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:21, 24 August 2009
Prin neprezentarea dvs. ca parte reclamanta , de mai multe ori consecutiv, procesul de divort se va suspenda. Intr-un interval de un an de la introducerea cererii de chemare in judecata , procesul fiind suspendat , daca nu veti face nici un act prin care sa aratati inteers fata de continuarea procesului( lasarea lui in nelucrare), procesul se va considera perimat si ca atare va inceta. Depinde insa si in ce stadiu ati ajuns cu procesul , de exemplu, ca parte reclamanta, daca nu va veti prezenta l;a prima infatisare, cererea ar putea fi respinsa ca nesustinuta.
Exact asta doream. Suspendare. Nu stiam ca se numeste asa. Va multumesc. Am avut trei prezentari si ar urma a patra insa am ajuns la un compromis cu sotul meu si doresc sa vad daca respecta intelegerea facuta. As dori sa las procesul de divort in stand by fara sa depun declaratia de impacare ci doar sa recurg la neprezentare. Ce ma sfatuiti?

am uitat sa mentionez ca am administrat probe indubitabile si ca ma astept la pronuntare in favoarea mea oricat de tardiva ar fi ea doar ca am decis sa IERT si sa acord o perioada de gratie
Mai este si o alta posibilitate de renuntare la divort prin formularea unei cereri adresate instantei de judecata in care solicitati renuntarea la judecata!
art. 242/Cod Proc Civ-1) Instanta va suspenda judecata:
1)cand amandoua partile o cer
2)daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii
Succes!!!

Alte discuții în legătură

Suspendare actiune divort alice_maria alice_maria Buna ziua. In cazul in care la un proces de divort nu s-au prezentat partile implicate, dar s-a depus prin Registratura o cerere de anulare a actiunii prin ... (vezi toată discuția)
Divort cristina1580c cristina1580c Buna ziua, asi dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In primul rand sunt in divort cu sotul meu ....am avea prima infratisare pe data de 07.12...discutand ... (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)