avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se intampla daca sotia nu se mai prezinta la termen divort?2) ce se intampla daca eu nu ma prezint la nici un termen de judecata?3) in cazul neprezentarii mele se poate da alt termen ?chiar si dupa atata timp de la deschiderea actiunii? eu sper ca voi reusi sa conving sotia sa ne impacam in tot acest timp am comunicat ft bine si inca ma sper..ca va renunta la actiune...multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:16, 1 Iunie 2011
nu va prez ,sa da alt termen,se judeca in lipsa dvs
Pentru judecarea procesului de divorţ se cere prezenţa obligatorie a reclamantului. Dacă la termenul de judecată în prima instanţă reclamantul lipseşte nejustificat şi se prezintă numai pârâtul, cererea va fi respinsă ca nesusţinută. Această măsură se bazează pe o prezumţie de renunţare a reclamantului la judecată, încât pârâtul nu se poate opune, cerând judecarea în lipsă.

Dacă lipseşte soţul pârât, cererea se va judeca potrivit regulilor de drept comun.

În cazul în care pârâtul a făcut cerere reconvenţională, el este obligat să se prezinte la termenul de judecată în prima instanţă, iar absenţa reclamantului nu poate fi prezumată ca o împăcare a soţilor, deci cererea reconvenţională se va judeca.

Când la termenul de judecată în prima instanţă lipsesc ambele părţi, cererea va fi respinsă ca nesusţinută.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
andymaurul, utilizator
daca sotia nu se prezinta, cererea se respinge ca nesustinuta.
daca nu va prezentati niciunul, procesul se suspenda.
daca sotia se prezinta, se verifica daca procedura de citare e indeplinita si daca da, si se va judeca in lipsa. daca nu, se va amana.
daca o convingeti, ori sotia se prezinta la primul termen si renunta la judecata, ori nu se prezinta deloc. va puteti prezenta amandoi sa ziceti ca v-ati impcat, cum doriti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. prezenta ... catinf catinf Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. Prezenta este obligatorie la toate termenele? Care este sanctiunea lipsei la unul din termene? In cazul ... (vezi toată discuția)
Divort gogol gogol Buna seara, Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces de divort, fiind in calitate de reclamant? Se amana sau se solutioneaza in lipsa mea? ... (vezi toată discuția)