avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara,

Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces de divort, fiind in calitate de reclamant? Se amana sau se solutioneaza in lipsa mea? Mentionez, ca este vorba si despre custodia unui copil minor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dzseni , utilizator 13:22, 22 Septembrie 2009
Daca sotia nu are actiune reconventionala,pentru ca procesul sa continue,actiunea dvs.poate fi respinsa ca nesustinuta sau ca neintemeiata,daca nu s-au administrat probatorii pana la aceasta data.Este decizia dvs.In aceasta situatie ,pana la formularea unei noi actiuni privind custodia minorului,acesta ramane la parintele care il are deja in crestere si educare.
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
www.avocatnet.ro/content/for...
Citind postarile de la acel link va veti edifica cu siguranta ce trebuie sa faceti!
SUCCES!
=D>
In conformitate cu prevederile art 616 din codul de procedura civila: " Dacă la termenul de judecată, în primă instanţă, reclamantul lipseşte nejustificat şi se înfăţişează numai pârâtul, cererea va fi respinsă ca nesusţinută."
Se poate suspenda, daca nu se prezinta ambele parti;se poate amana, depinde de judecator.Daca paratul a facut cerere reconventionala insa, este prezent, se judeca si fara reclamant.
in procesele de divort este obligatorie prezenta reclamantului, personal /prin reprezentant.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. prezenta ... catinf catinf Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. Prezenta este obligatorie la toate termenele? Care este sanctiunea lipsei la unul din termene? In cazul ... (vezi toată discuția)
Divort maria.tanase2009 maria.tanase2009 Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla? (vezi toată discuția)