avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de divort cu mita??sau asa era normal sa se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de divort cu mita??sau asa era normal sa se intample??!!

Buna seara! Dragii mei si in special ma adresez si ma astept la raspunsuri sincere din partea domnilor sau doamnelor avocat care sunt online,utilizatori ai acestui site.Cum se poate intampla,ca un proces de divort ,fara minori,fara partaj,sa dureze de 1 an si ceva si sa nu se mai finalizeze??Sa fie oare vorba de ceva mita pe la doamna judecatoare din mun. Turda, jud. Cluj??sau asa este normal sa se intample??Eu in aceleasi conditii ,aici in Buc. ,am divortat de la prima infatisare. Am o cunostinta,care se chinuie de 1 an si ceva sa divorteze de sotia plecata in Spania de cativa ani,ramasa acolo si impreuna cu altcineva. S-au prezentat amandoi,paratul si reclamantul,o singura data, apoi le-a fixat o alta data pt. o alta infatisare.Apoi s-a prezentat numai el,iar doamna judecator a suspendat procesul. Pt. ca el lucreaza aici in Buc. ,si nu poate din cauza serviciului sa stea numai pe drumuri ,la o alta infatisare si repunere de dosar pe rol,a imputernicit-o pe sora lui de acolo din localitate,cu o procura speciala( ca mandatara).Asta a fost ideea doamnei judecator,ca sora sa vina cu procura speciala. A facut si suna cam asa: eu subsemnatul......imputernicesc pe sora mea sa ma reprezinte la judecatoria Turda,in procesul de divort,mandatara mea are dreptul ,in numele meu si pt. mine,sa-si exprime acordul cu privire la desfacerea casatoriei, sa semneze pt. mine,sa solicite si sa administreze orice proba necesara......etc. Surpriza,azi dupa inca o amanare,pt. ca au fost si in greva(e dreptul dumnealor),la o noua infatisare,cand sora a aparut cu procura,nu a fost luata in seama,ca de obicei dosarul a fost tot ultimul si doamna judecator a batut din nou cu ciocanelul si a decis: DOSAR DIN NOU SUSPENDAT!Dar pana cand,aceasta sarada??ca eu asa o consider??De ce se incapataneaza asa aceasta doamna judecatoare ,sa tina o fiinta legata de alta??Sa fie oare vorba de ceva mita din partea paratei pt. a-si mai bate putin joc de persoana de care si-a mai batut atata,amar de ani?ca de iubit nu o mai iubeste de mult!(pe persoana, pe reclamant)! VA ROG FRUMOS SA IMI RASPUNDETI: ESTE CORECT CE SE INTAMPLA CU ACEST DOSAR?? IL POATE RIDICA SORA CU PROCURA ,PT. CA RECLAMANTUL SA IL POATA REPUNE PE ROL AICI IN BUC.??Va multumesc anticipat,pt. raspunsuri! Sa aveti o seara frumoasa in continuare!
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 17:19, 13 Noiembrie 2009
la divort este obligatoriu ca reclamantul sa fie preyent la fiecare termen.nu inteleg de ce nu s-aqu despartit pein acord daca tot nu sunt copii in cauza.
Dece nu solicita fratele stramutarea procesului ?
Cum se poate face stramutarea dosarului??Am citit pe aici ceva de genul ,trebuie facuta cerere la inalta curte de casatie si justitie. Nu se poate retrage dosarul de acolo si introdus la Bucuresti??Multumesc!
Cererea de stramutare se depune la ICCJ , care isi are sediul in Bucuresti. Acolo, cererea se va judeca in camera de consiliu si dosarul , in urma admiterii cererii, va fi trimis unei instante de acelasi grad cu instanta de la care sae stramuta pricina.
Formulati o noua cerere de divort poate pica la alta judecatoare care are uzul ratiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj in acelasi proces-reprezentare nonna nonna la un proces de divort si partaj ma poate reprezenta sora mea cu procura chiar daca nu este avocat? pentru ca eu nu pot sa merg de fiecare data? (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit stramutarea cauzei? vivians vivians daca intr-un proces de divort cu minori sunt reclamant, am avut dosarul suspendat deoarece partile nu s-au prezentat la proces, am solicitat repunerea pe rol ... (vezi toată discuția)