avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa solicit stramutarea cauzei?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa solicit stramutarea cauzei?

daca intr-un proces de divort cu minori sunt reclamant, am avut dosarul suspendat deoarece partile nu s-au prezentat la proces, am solicitat repunerea pe rol si nu ma pot prezenta deoarece locuiesc in alt judet si am copil mic sugar, nu am posibilitati de trabsport, pot face o intampinare si sa cer si a stramutare dosar pentru ca am copil mic?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 17:52, 9 Aprilie 2012
Cod procedura civila:
Art. 37
Cand una din parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei, cealalta parte poate sa ceara stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad.
Stramutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica. Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarii pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale.
Constituie motive de siguranta publica acele imprejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului la instanta competenta ar putea produce tulburarea ordinii publice.

Motivul expus de dvs. nu se circumscrie prevederilor care reglementeaza materia stramutarii pricinilor, deci nu veti putea cere stramutarea cauzei.
dar in calitate de reclamant pot trimite o intampinare su cu inscrisuri?
Codul de procedura civila:

Art. 614
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.

In cazul in care nu va prezentati, exista 2 posibilitati:

1. Daca nu se prezinta nici paratul, cauza se va suspenda in baza art.242 pct.2 cod de procedura civila
2. Daca se prezinta doar paratul cauza se va respinge ca nesustinuta in baza art. 614 cod de procedura civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara dorin77 dorin77 Buna ziua , va rog sa imi spuneti cum se poate stramuta un proces de majorare pensie alimentara , fosta mea sotie fiind avocat practicant in baroul in care ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)