gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs de ce nu va puteti prezenta de fiecare data ? Sunteti reclamant, parat ? La procesul de divort, daca sunteti reclamant si nu va prezentati fara sa aveti motive intemeiate ( resedinta in strainatate), cererea va va fi respinsa ca nesustinuta. Daca nu aveti motive intemeiate pt care nu va prezentati, nu va poate reprezenta nimeni in procesul de divort.
Sora dvs nu va fi spectator , va poate reprezenta cel putin pana la un punct. La recurs, daca veti ajunge pana acolo, veti avea nevoie de avocat.
Art. 83
(1) In fata primei instante, precum si in apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de catre avocat sau alt mandatar. Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra exceptiilor procesuale si asupra fondului decat prin avocat, atat in etapa cercetarii procesului, cat si in etapa dezbaterilor.
(3) La redactarea cererii si a motivelor de recurs, precum si in exercitarea si sustinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate si, dupa caz, reprezentate, sub sanctiunea nulitatii, numai de catre un avocat, in conditiile legii, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 13 alin. (2).
Sunt reclamant in proces si am rezidenta in strainatate ,de aceea nu pot merge de fiecare data.Am inceput procesul cu dosar de mediere prin care paratul este de acord cu mine in toate aspectele. adica sa divortam iar..la prima infatisare a spus in fata judecatorului ca este de acord cu tot ce a declarat si.acum se v-a fixa o taxa ptr.valoarea apartamentului.care de fapt ramane totul al meu. In citatie s-a spus ca pot trimite un inscris si se judeca in lipsa mea ce vrea sa insemne un insris? Va multumes.c