avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort si partaj in acelasi proces-reprezentare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort si partaj in acelasi proces-reprezentare

la un proces de divort si partaj ma poate reprezenta sora mea cu procura chiar daca nu este avocat? pentru ca eu nu pot sa merg de fiecare data?
Cel mai recent răspuns: nonna , utilizator 14:54, 4 Mai 2014
Da, dar va trebui sa angajeze un avocat pentru ca nu are voie sa vorbeasca , ci doar sa depuna cereri.
va multumesc
Sora va fi un simplu spectator la proces.
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
Admin, administrator
Dvs de ce nu va puteti prezenta de fiecare data ? Sunteti reclamant, parat ? La procesul de divort, daca sunteti reclamant si nu va prezentati fara sa aveti motive intemeiate ( resedinta in strainatate), cererea va va fi respinsa ca nesustinuta. Daca nu aveti motive intemeiate pt care nu va prezentati, nu va poate reprezenta nimeni in procesul de divort.
Sora dvs nu va fi spectator , va poate reprezenta cel putin pana la un punct. La recurs, daca veti ajunge pana acolo, veti avea nevoie de avocat.
Art. 83
(1) In fata primei instante, precum si in apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de catre avocat sau alt mandatar. Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra exceptiilor procesuale si asupra fondului decat prin avocat, atat in etapa cercetarii procesului, cat si in etapa dezbaterilor.
(3) La redactarea cererii si a motivelor de recurs, precum si in exercitarea si sustinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate si, dupa caz, reprezentate, sub sanctiunea nulitatii, numai de catre un avocat, in conditiile legii, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 13 alin. (2).
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Sunt reclamant in proces si am rezidenta in strainatate ,de aceea nu pot merge de fiecare data.Am inceput procesul cu dosar de mediere prin care paratul este de acord cu mine in toate aspectele. adica sa divortam iar..la prima infatisare a spus in fata judecatorului ca este de acord cu tot ce a declarat si.acum se v-a fixa o taxa ptr.valoarea apartamentului.care de fapt ramane totul al meu. In citatie s-a spus ca pot trimite un inscris si se judeca in lipsa mea ce vrea sa insemne un insris? Va multumes.c

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa partilor marynella36 marynella36 Daca depun o cerere de divort ,personal,in Romania,este posibil ca ulterior acest proces sa se judece in lipsa ambelor parti,acestea locuind in strainatate,si ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala theosia theosia buna ziua. am si eu o intrebare. muncesc in anglia si vreau sa stiu daca pot imputernici o ruda de gradul 1 sa ma reprezinte la tribunal in procesul de ... (vezi toată discuția)
Fondul judecat pe vechiul cod ! curtea de apel "constatã nulitatea recursului. irevocabilã." mitzmi mitzmi Am avut termen recurs la Curtea de apel in probleme de anulare decizie pensie. Din motive de sanatate am fost reprezentata de un mandatar. Mandatara mea, cu ... (vezi toată discuția)