avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fondul judecat pe vechiul cod ! Curtea de apel ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fondul judecat pe vechiul cod ! Curtea de apel "Constatã nulitatea recursului. Irevocabilã."

Am avut termen recurs la Curtea de apel in probleme de anulare decizie pensie. Din motive de sanatate am fost reprezentata de un mandatar. Mandatara mea, cu procura notariala s-a prezentat la primul termen in fata instantei. Avea "Motivele de recurs depuse prin cerere separata" in mana, pentru a le da instantei. Reprezentantul casei de pensii nu a fost prezent. Judecatoarea a invocat exceptia de nulitate... nu se auzea in sala, percepea numai cuvinte disparate... daca are studii juridice si daca poate pune concluzii. Mandatara mea a spus ca nu, dar putem sa avem un avocat. A mai intrebat daca poate pune concluzii pe exceptie. A spus ca nu, dar poate sa apeleze la un avocat, atunci judecatoarea a zis in pronuntare, mandatara mea a intins materialele, judecatoarea le-a luat, s-a uitat si a exclamat: A! Motive de recurs depuse prin cerere separata!!! A dictat grefierei s-au depus... "in doua exemplare".
Mandatara mea m-a informat telefonic de cele petrecute in instanta si de cererea pe care a inregistrat-o imediat dupa ce a iesit din sala, la 9.35 la registratura, cerand termen scurt pentru depunerea concluziilor scrise. A motivat sanatatea mea, lipsa intampinarii intimatei, faptul ca a auzit foarte putin din ce s-a spus. A presupus ca era faptul ca nu depusesem motivatia decat atunci, in instanta. mandatara mea a spus ca a fost depuse motivarea in drept, acestea fiind precizari. Operata si in tratamente de recuperare intensive, am trimis imediat in aceeasi zi pe mail grefierului sef al sectiei respective de judecata, o cerere cu anexe care prezentau starea de sanatate a subsemnatei, prin care , -si pe baza actelor medicale trimise ca atasamente, ceream , citez:
"....va rog sa tineti seama de cererea mea,
sa prorogati pronuntarea hotararii si sa admiteti judecarea cauzei, avand in vedere si faptul ca o hotarare de respingerea recursului este o masura care imi afecteaza atat stare de sanatate cat si realizarea dreptului pt care am formulat aceasta actiune in justitie.(Am trimis probele medicale). In cazul in care nu veti admite prorogarea va rog sa imi acordati un termen rezonabil pentru a formula concluziile scrise."
Cateva ore mai tarziu, am putut citi pe Ecris: "Constată nulitatea recursului. Irevocabilă."
Ce ma puteti sfatui sa fac? Ce motiv de nulitate a fost invocat? Presupusa nedepunere in termen, sau cumva lipsa avocatului care sa puna concluziile scrise (fondul s-a judecat pe vechiul cod). A fost o pacaleala sa nu i se ceara inscrisurile care erau la vedere, in mana si sa le primeasca numai dupa ce a declarat IN PRONUNTARE??? Am hotarat sa cerem toate inregistrarile din sedinta- cele audio, video si din notele grefierului, ca sa ascultam ce s-a spus). Judecatoarea a formulat numai intrebari- nu a spus direct motivul nulitatii.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:57, 8 Iunie 2014
Recursul trebuia motivat in fapt si in drept in termenul de 15 zile de la primirea sentintei instantei de fond si nu depuse in sedinta publica in fata instantei de recurs. Nemotivarea recursului in termenul legal echivaleaza cu nulitatea recursului.

Nulitatea este o exceptie de ordine publica care se pune in discutia partilor cu prioritate, instanta se va pronunta cu prioritate pe aceasta exceptie care face inutila cercetarea recursului. Din aceasta cauza nu au mai fost acceptate inscrisuri noi in sprijinul recursului.

Din pacate este vina dvs ca nu v-ati documentat despre procedura exacta a recursului si nu veti avea ce sa mai reparati la acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs.nulitate recurs. nedepunerea de concluzii scrise de catre avocat pe recurs ContSters267790 ContSters267790 am exercitat recurs la o decizie din apel. la primiul termen instanta din oficiu a invocat si prorogat discutia pe exceptia nulitatii recursului cum ca ... (vezi toată discuția)
Inscrieri eronate in incheierea de sedinta ; consilier juridic cu imputernicire avand date eronate adiadiadi adiadiadi Buna ziua . Va rog sa imi spuneti ce se poate face in urmatoarea situatie. Dupa ce am depus recursul la Curtea de apel si a fost stabilit termenul pentru ... (vezi toată discuția)
Termen invocare exceptie in apel eugen82 eugen82 sint apelant-reclamant prin motivele de apel am invocat in principal nulitatea hotaririi si in subsidiar netemeinicia vreau sa invoc nulitatea pe cale de ... (vezi toată discuția)