avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen invocare exceptie in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen invocare exceptie in apel

sint apelant-reclamant
prin motivele de apel am invocat in principal nulitatea hotaririi si in subsidiar netemeinicia
vreau sa invoc nulitatea pe cale de exceptie, este exceptie de ordine publica sau nu?
pana cand poate fi invocata o astfel de exceptie? trebuie invocata prin motivele de apel ? sau poate fi invocata la primul termen cand se pune in discutie apelul?
in cazul meu la primul termen am depus eu motivele, la al doilea a depus partea cealalta intampinare. inca nu s-a discutat nimic, urmeaza
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 17:42, 7 Ianuarie 2013
Despre ce nulitate este vorba sau altfel spus care este acea exceptie ce doriti s-o invocati?
Este vorba despre nulitatea hotaririi de fond pt.motive de procedura (s-a pronuntat asupra fondului cu incalcarea principiilor oralitatii si contradictorialitatii, nu s-a dezbatut fondul, s-a pronuntat numai pe concluzii scrise si pe argumente invocate pt. prima oara in concluzii de parat, au fost respinse toate cererile de probe)
Am invocat nulitatea ca motiv de apel in principal si in subsidiar netemeinicia, am cerut in principal desfiintarea hotaririi (pe vechiul art.297) si doar in subsidiar modificarea si admiterea cererii de chemare in judecata.
Vreau sa invoc exceptia nulitatii hotaririi de fond pt. ca sa se pronunte mai intai asupra nulitatii si numai daca aceasta va fi respinsa sa se judece si motivul de apel subsidiar privind fondul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 137 alin. 2 c.pr. civ anonim anonim ce-mi puteti spune despre respingerea unei actiuni ca inadmisibila, pe o exceptie, neridicata de instanta in sedinta....este legala....? (vezi toată discuția)
Administrare probe in apel eugen82 eugen82 In apel am invocat principal motiv de apel nulitatea hotaririi primei instante si doar in subsidiar am criticat aspecte privind solutia pe fond. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Procedura - a avut loc cercetarea fondului? eugen82 eugen82 Intr-un proces cererea principala a fost respinsa pt.exceptie iar cererea de chemare in garantie formulata de reclamant fost respinsa ca [b]neintemeiata[/b], ... (vezi toată discuția)