avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... administrare probe in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

administrare probe in apel

In apel am invocat principal motiv de apel nulitatea hotaririi primei instante si doar in subsidiar am criticat aspecte privind solutia pe fond.
Trebuie sa administrez de la inceput probe si cu privire la fond, sau se solutioneaza mai intai motivul de nulitate ? Intreb pt. ca daca acesta va fi gasit intemeiat, hotarirea se anuleaza si se rejudeca si abia atunci voi administra probe pe fond.

Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 22:44, 19 Octombrie 2012
Buna ziua,

daca motivul de nulitate nu a fost invocat printr-o exceptie peremptorie atunci faceti si probele pe fond. Numai daca ati invocat o exceptie care ar face inutila judecarea fondului ar deveni inutila administrarea probelor, pana la pronunatrea pe exceptie cel putin.

Avocat Costi Boncu
Dvs veti propune probele pe care instanta le va incuviinta.
Propuneti toate probele de care intelegeti sa va folositi pentru a se pronunta o hotarare temeinica si legala.
Pot invoca exceptia nulitatii hotaririi de fond in apel? Eu am invocat nulitatae ca motiv de apel.
Da, puteti invoca nulitatea insa instanta de Apel va analiza tot.
Daca se va admite apelul pe motiv de nulitate se va trimite cauza inapoi la prima instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta de apel judeca mai intai apelul, apoi fondul? aidu aidu Am formulat motive de apel, solicitand anularea hotararii de fond si trimiterea la alt tribunal, iar, in subsidiar, sa rejudece fondul. Curtea de Apel va ... (vezi toată discuția)
Termen invocare exceptie in apel eugen82 eugen82 sint apelant-reclamant prin motivele de apel am invocat in principal nulitatea hotaririi si in subsidiar netemeinicia vreau sa invoc nulitatea pe cale de ... (vezi toată discuția)
Apel ContSters230219 ContSters230219 intr-un apel nemotivat pot cere refacerea unor dovezi? cererea de refacere a dovezilor pot constitui motive de apel? evident ca ma refer la probele pe ... (vezi toată discuția)