avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imputernicire notariala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imputernicire notariala

buna ziua. am si eu o intrebare. muncesc in anglia si vreau sa stiu daca pot imputernici o ruda de gradul 1 sa ma reprezinte la tribunal in procesul de divort. nu avem bunuri comune , copii sunt majori iar divortul este de comun acord.
va multumesc anticipat
Reprezentarea reclamantului in procesul de divort poate opera numai in urmatoarele cazuri :

- daca are domiciliul sau resedinta in strainatate , facandu-se dovada, cu inscrisuri, in acest sens

- daca executa o pedeapsa privativa de libertate

- daca este incapabil sau impedicat de o boala grava sau participe la acest proces

Daca nu sunt intrunite acest cazuri expres si limitativ prevazute de lege, reclamantul trebuie sa se prezinte in instanta, altminteri actiunea va fi respinsa ca nesustinuta , in caz ca discutam numai de absenta sau, sau se va suspenda , daca ambii soti nu participa la proces.



(reprezentarea in cazul divortului la notar este interzisa conform -art.87 indice 1 al. 7 din Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995).





Puteti promova si dumneavoastra actiunea de divort, iar sotul dumneavoastra sa raspunda prin intampinare.



Succes.


am promovat actiunea de divort in octombrie anul acesta , cand am fost in romania. Acum sotul a primit instiintare de la tribunal sa faca intampinarea. Deoarece nu stia cum a consultat un avocat care a spus ca nu pot fi reprezentata in tribunal de o ruda de gradul 1 si ca trebuie musai sa platesc 700 de euro un avocat. Sincer nu vad de ce atata timp cat dupa parerea mea este un proces simplu.Am trimis persoanei imputernicita copie dupa contractul de inchiriere de aici din Anglia , prin care dovedesc ca am domiciliul aici.Mai trebuie altceva?
Va multumesc anticipat
Reprezentarea părţilor în judecată
Art. 83



Reprezentarea convenţională a persoanelor fizice


(1) În faţa primei instanţe, precum şi în apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de către avocat sau alt mandatar.

Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor.

(2) În cazul în care mandatarul persoanei fizice este soţ sau o rudă până la gradul al doilea inclusiv, acesta poate pune concluzii în faţa oricărei instanţe, fără să fie asistat de avocat, dacă este licenţiat în drept.

(3) La redactarea cererii şi a motivelor de recurs, precum şi în exercitarea şi susţinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate şi, după caz, reprezentate, sub sancţiunea nulităţii, numai de către un avocat, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 13 alin. (2).

(4) În cazul contestaţiei în anulare şi al revizuirii, dispoziţiile prezentului articol se aplică în mod corespunzător.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model intampinare jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de intampinare pentru recursul la Curtea de Apel facut de DGFP intr-un proces de recuperare a taxei de poluare Va multumesc! (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive user43 user43 Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat. Practic am fost dat in judecata de catre vecinul de apartament, ptr neintelegeri legate de repararea ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic si reprezentare rude luticus luticus Art. 12 Consilierul juridic poate reprezenta gratuit in justitie rudele sale, ale sotului/sotiei, pana la gradul IV inclusiv. Ce inscris prezinta instantei ... (vezi toată discuția)