Detalia?i, vă rog, ce se în?elege prin "branşament individual" şi de ce nu mai corespunde cel existent.
[Interventie moderator = "Va rog sa postati numai comentarii despre problema in discutie"]
Și "impunerea" este "CORECTÃ", nu-i AȘA?. Se vorbeşte în MassMedia despre noua CONSTITUŢIE în care cetăţeanul de rînd să se situeze la acelaşi NIVEL al drepturilor cu STATUL ROMÂN. Dar pînă atunci va mai trece apă multă pe DUNÃRE (așa "mizerabilă" cum o primim de la furnizor, la preţuri exorbitante); mai întîi trebuie să se diferențieze STATUL de acești "stat în STAT" cu puteri depline DECIZIONALE , după bunul lor PLAC. În ceea ce priveşte modul cum ne vom descurca în cazul scenariului imaginat de d-voastră, cred că nu vom face decît să continuăm ceea ce am făcut și pînă acum - vom căra apa potabilă de la fîntînile forate (un lucru de aplaudat ieșit din "fundul" gînditor al unuia din edilii oraşului) și vom reuși să supraviețuim în continuare, sper. Dacă nu, DUMNEZEU cu mila lui, dar ne-am săturat pînă peste cap de nedreptățile la care am fost supuși de cînd acest furnizor a preluat orașul !
Ca să vedeți "DE CE ?" ar trebui să vă trimit toate documentele strînse din anul 2011, cu situaţia facturilor lunare; acestea sînt deja trimise la organele cu competențe specifice: BRML-Dolj, OPC-Dolj, DGA-Dolj, reporter.gsd.ro. Atunci aţi putea stabili nivelul de "rahat" în care se bălăcesc respectivii.
Pănă acum au distribuit-o fără nici un fel de contract; cel puţin în cazul meu, iar scuza că nu am fost de găsit este lamentabilă, atîta timp cît sînt în stare să ne găsească şi în gaură de şarpe ca să-și încaseze facturile bine umflate. Sînt adeptul înființării Asociațiilor de Locatari (desființate de capetele luminate ale foștilor \"edili\" ai oraşului, pentru că îi deranja în aplicarea \"legalității\" lor), dar modul de impunere și intimidare este cel puțin deranjant. Am reținut \"două persoane juridice sau fizice\" şi, conform regulilor formale de logică Aristotelică, lipsa contractului între două persoane juridice, nu-i poate îndreptăți la hotărîrea de a sista furnizarea apei potabile, punînd în joc sănătatea sau chiar viața locatarilor. Dar acest lucru nu mă mai miră, le este specific; au demonstrat pînă acum că nu le pasă decît să-și acopere pierderile sau să-şi umple buzunarele, indiferent prin ce mijloace.
Să presupunem, prin absurd, că majoritatea locatarilor unui bloc gîndesc ceva de genul "Lucrul bine făcut este acela pe care îl faci singur !" sau sînt pesimiști din fire și aplică drept principiu una din Legile lui Murphi ("Dacă există posibilitatea ca ceva să meargă prost, atunci va merge "FOARTE PROST"", iar experiența a demonstrat-o în multe cazuri; nu va fi îndeplinită condiția prevăzută de respectiva lege (dreptul de opțiune al cetățeanului într-o societate democratică) 2/3 din nr.loc - cred, atunci au dreptul să-și ducă la îndeplinire sinistra amenințare !??!
Am reținut din "Art2. -> "se pot"" şi cred că acest lucru nu înseamnă "sînt obligați", așa cum se încearcă să ni se impună. Probabil că nu se merită efortul ca un asemenea monstru veșnic înfometat să cheltuiască resurse în plus, ţinînd seama şi de dreptul de alegere al nimicnicului de consumator; a ales, precum orice element al stihiilor naturii, calea cea mai simplă, a minimului potențial energetic.
Se pare că am înfuriat tare rău roiul de "'ŢÃ-PARI" de la APA OLTENIA-CRAIOVA și au hotărît să-și demonstreze încă o dată puterile ...
Citez din adresa
Către,
Locatarii Blocului M23 (unde locuiesc)
Bla ... Bla ...
Constituirea proprietarilor de locuințe în asociații de locatari este obligatorie pentru a se putea încheia contract de furnizare/prestare a serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare între SC Oltenia Compania de Apă Oltenia SA ca operator și asociația de proprietari ca utilizatori.
Bla ... Bla ...
În acest scop vă comunicăm că dacă proprietarii de apartamente nu-și desemnează un administrator sau nu se constituie în asociații de proprietari pînă în data de 01.08.2013 SC Oltenia Compania de Apă Oltenia SA va sista furnizarea serviciilor de apă pînă cînd se vor îndeplini condițiile de încheiere a contractului de furnizare servicii între părți.
Întrebare:
Din cele citite în legea mai sus menţionată nu reiese de nicăieri această obligativitate; trebuie oare legea citită "printre rînduri " sau este doar un "moft" dintre multele altele impuse pînă acum ... fără nici un contract şi în lipsa oricărui bun simţ ("tehnic și nu în ultimă instanță, omenesc) "
Dacă este posibil să hotărască ei acest lucru și să dea astfel de ultimat-umuri, răspundeți-mi, vă rog !
Îmi pare rău, din grabă, am omis să specific Legea nr.230/2007
Bună seara,
În situația în care se poate depista, prin anumite metode, IP_ul celui care jignește, amenință, șantajează și postează pe YouToube tot felul de filmulețe (vezi cazul Băsescu mare karatist !?), și implicit Numele, Prenumele și Adresa celui ce a săvîrșit această faptă, se poate acționa în judecată, pe baza acestor dovezi, făptașul ?
Se poate încadra acest mod de comportament în Codul de Procedură Penală ?
Mulțumesc,
vMs
Care este organul executiv care are atribuțiunile de investire a unui curator ?
Consiliul Comunal al Com. Cetate-Dolj, în evidența căruia se află Ștefan Petre și subsemnatul, poate elibera un asemenenea act și dacă da, ce acte sînt necesare ?
Mulțumesc mult.
Vasile Sîrbu
În calitate de verișor primar (mamele surori) pot fi investit cu calitatea de curator ?
Mulțumesc pentru răspunsul anterior și anticipat pentru cel ce va urma.
Cu respect,
V. Sîrbu
Ținînd seama de faptul că bolnavul este imobilizat la pat, există posibilitatea legală de a solicita prezența unui notar la patul bolnavului pentru întocmirea actului de donație/vînzare - cu clauză viageră de întreținere ?
Bolnavul este încă în deplinătatea facultăților mintale și capabil să-și impună propria voință.
După cîte știu nu au proprietăți comune care pot fi revendicate de soția ce l-a părăsit.
Mulțumesc anticipat.
V. Sîrbu