avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Jigniri prin InterNET
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Jigniri prin InterNET

Bună seara,

În situația în care se poate depista, prin anumite metode, IP_ul celui care jignește, amenință, șantajează și postează pe YouToube tot felul de filmulețe (vezi cazul Băsescu mare karatist !?), și implicit Numele, Prenumele și Adresa celui ce a săvîrșit această faptă, se poate acționa în judecată, pe baza acestor dovezi, făptașul ?
Se poate încadra acest mod de comportament în Codul de Procedură Penală ?

Mulțumesc,
vMs
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:53, 10 Iulie 2010
Persoana care posteaza poate fi depistata,dar nu am inteles care este problema reala.
Poate ar fi mai bine sa detaliati situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț fără acordul soțului, amenințări cu filmulețe și înregistrări care (spune el) îl vor ajuta să obțină copilul. se va ține cont de ele? raluca07 raluca07 Buna ziua. In urma cu ceva timp am decis sa divortez de sotul meu la baza fiind infidelitatea si lipsa de respect fata de mine si agresiunile verbale si fizice ... (vezi toată discuția)
Santaj stefan_ruxandra stefan_ruxandra ma puteti ajuta?nush daca ma adresez pe forumul care trebuie, dar iata ce vroiam sa va intreb:am o prietena care s-a despartit de prietenul ei, iar acesta are ... (vezi toată discuția)
Situație complicata totul a început pe o platforma online pe ... User1233 User1233 Situație complicata Totul a început pe o platforma online pe care o folosesc (sub nume fictiv) transmitand live, privitorii (cu nume fictiv) cheltuie bani ... (vezi toată discuția)