avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate daniela ciocoiu

Activitate daniela ciocoiu

Discuție mostenire
daca mostenesc pe cineva care este intr-o situatie speciala si care are un credit de nevoi personale la care a incheiat si asigurare de viata, ce se intampla cu datoriile si care e treaba cu beneficiul de inventar?
Va multumesc!
Discuție mostenire
Buna ziua,
As dori o informatie, sper ca am nimerit unde trebuie.
Am o matusa, sora a mamei mele, care nu a avut copii si se intereseaza de situatia ei, plecand de la urmatoarele elemente>
A fost casatorita timp de 30 de ani cu un barbat care a murit in urma cu 8 ani si care mai are un copil dintr-o casatorie anterioara.
Desi apartamentul in care locuiesc si cavoul pe care l-au si unde este inmormantat unchiul, sunt achizitionate in timpul casatoriei, cu contributie egala, actele pe cele doua sunt facute numai pe numele unchiului.
Matusa mea se afla intr-o situatie mai speciala si ar dori sa lase testament la nepoti si ar interesa-o, ce drepturi are la momentul de fata, neavand acte pe numele ei si ce drepturi are copilul sotului din casatoria anterioara.
Multumim anticipat,
Daniela Ciocoiu
Buna ziua
Am o intrebare la dumnavoastra. Dupa 1990 , cand
s-au dat actiuni la diferite firme, eu am ales atunci Compania de Petrol, pentru ca asa era trecuta in lista. Intre timp, aceasta s-a scindat in mai multe parti. As vrea
sa-mi valorific aceste actiuni si nu stiu cui sa ma adresez, sa ma lamuresc unde si daca pot face acest lucru.
Multumesc!
Discuție Accident masina
Am avut un accident de masina pe un drum european. Se spune ca noi suntem vinovati pt ca am lovit masina din spate pt ca nu am putut evita. Eram pe banda a doua, pe banda intai era plin de masini, iar in fata masina lovita, s-a oprit pe axul drumului, pe linia continua si a semnalizat stanga, pe un drum unde era interdictie de virat la stanga. Cine este vinovat?
Multumim!
Discuție Asigurari RCA
Am o intrebare. Am incheiat o polita de asigurare auto - RCA pe un an de zile, din luna iulie, cu plata la fiecare 3 luni. A doua transa expira pe data de 1 ianuarie, iar pe 26 decembrie am avut un eveniment rutier la care s-ar parea ca suntem vinovati (?? In fine ...). Ma intereseaza, daca persoana care foloseste asigurarea, se serveste de ea dupa data de 1 ianuarie, este valabila? din moment ce evenimentul a fost pe 26 decembrie, deci aveam asigurare?? (Intreb pt ca masina noastra e o Dacie, e zob iar momentan nu vrem sa platim a treia transa de RCA.
Multumim
1. Ma intereseaza unde se poate adresa un presedinte de asociatie pentru a demisiona din functie.
2. Daca un chirias al unui apartament s-a debransat si si-a montat centrala de apartament fara ca proprietarul sa aiba avizul asociatiei (cu mentiunea ca suntem fiecare proprietari pe coloana de gaz), i se poate opri acestuia cota pentru incalzire in sistem centralizat?
Multumesc