avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate manolache carmen

Activitate manolache carmen

Buna ziua ! Nici nu stiu cum sa incep ca sa ma fac inteleeasa. Este vorba despre un proces verbal de contraventie dat de un agent de la directia silvica . Acest proces verbal este semnat de contravenient , dar acesta nu a primit pe loc copia procesului verbal . Deci fapta a fost comisa (fara sa aibe nici un martor si nici o dovada )in data 21 , iar procesul verbal a fost incheiat in data de 25 si semnat de contravenient ... deci de aici vin semnele de intrebare ... Faptuitorul fiind intimidat de organele abilitate a semnat procesul verbal in alb . Deaceea va cer ajutorul , pot depune contestatie , la ce riscuri ma supun si care sunt consecintele neachitarii procesului verbal ? Astept un raspuns . Va multumesc si sper ca m-am facut inteleasa , sunt f. disperata sa aflu un raspuns . Am uitat sa spun ca in plic am primit o copie xerox a procesului verbal , iar la completarea procesului verbal sunt greseli de ortografie , fapt ce cred ca un agent constatator al Ocolului Silvic , un padurar nu stie ortografia limbii romane ...
Buna ziua ! Am o mare- mica problema , nu stiu exact cum sa o definesc ... In perioda 17 ianuarie - 08 august 2008 am lucrat ca inspector asigurari la Carpatica ASIG Constanta , dar nici pana in prezent nu mi-au eliberat carnetul de munca , desi le-am trimis o adresa in care am specificat clar ca ,: "conform art. 3 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă, republicată în 2007, dumneavostră, in calitate de fost angajator, aveati obligaţia să prezentati carnetul de munca la inspectoratul teritorial de muncă, la încetarea raportului de muncă în vederea certificării înscrierilor efectuate. În baza prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca , după certificare, carnetul de muncă trebuia să mi se înmâneze personal, completat cu toate înscrierile la zi. Carnetul de munca nu poate fi retinut in baza nici unei prevederi legale.
Nerespectarea de către angajator a obligaţiei de inmanare a carnetului de munca, constituie contravenţie şi se sancţionează de către inspectorii de muncă. De asemenea, ne aflam în prezenţa unui conflict de drepturi, care se poate rezolva de către instanţa judecătorească. Dupa adresa respectiva am fost contactata telefonic spunandu-mi ca nu imi vor elibera cartea de munca pana nu le achit contravaloarea formarii profesionale,
De aceea am apelat la dumneavoastra sa ma ajutati cu urmatorul pas care ar trebui sa-l fac