avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ajutor reclamatie itm sibiu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ajutor reclamatie itm sibiu

Buna ziua ! Am o mare- mica problema , nu stiu exact cum sa o definesc ... In perioda 17 ianuarie - 08 august 2008 am lucrat ca inspector asigurari la Carpatica ASIG Constanta , dar nici pana in prezent nu mi-au eliberat carnetul de munca , desi le-am trimis o adresa in care am specificat clar ca ,: "conform art. 3 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă, republicată în 2007, dumneavostră, in calitate de fost angajator, aveati obligaţia să prezentati carnetul de munca la inspectoratul teritorial de muncă, la încetarea raportului de muncă în vederea certificării înscrierilor efectuate. În baza prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca , după certificare, carnetul de muncă trebuia să mi se înmâneze personal, completat cu toate înscrierile la zi. Carnetul de munca nu poate fi retinut in baza nici unei prevederi legale.
Nerespectarea de către angajator a obligaţiei de inmanare a carnetului de munca, constituie contravenţie şi se sancţionează de către inspectorii de muncă. De asemenea, ne aflam în prezenţa unui conflict de drepturi, care se poate rezolva de către instanţa judecătorească. Dupa adresa respectiva am fost contactata telefonic spunandu-mi ca nu imi vor elibera cartea de munca pana nu le achit contravaloarea formarii profesionale,
De aceea am apelat la dumneavoastra sa ma ajutati cu urmatorul pas care ar trebui sa-l fac

Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 10:45, 25 Octombrie 2009
Aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata, potrivit Decretului nr.92/1976 .... in cazul neeliberarii carnetului la incetarea activitatii, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plingere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea care a luat masura respectiva, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

De asemenea, puteti depune o sesizare la ITM Sibiu in acest sens.
transmiteti prin fax sau posta o reclamatie la itm si chematii in judecata in baza prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, solicitati si despagubiri consistente si la primul termen de judecata, chiar in fata instantei va veni un jurist care va va inmana carnetul de munca ... este un tertip specific holdingului atlassib din care face parte si carpatica, nu mai asteptati ca va fi zadarnic va spun ca am fost direct implicata intr-o problema asemanatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti de munca catalina77 catalina77 Buna ziua. Am si eu o nedumerire si as dori, daca se poate, sa ma lamureasca si pe mine cineva. Ca institutie publica, am avut obligatia ca pana la 30.11.2010 ... (vezi toată discuția)
Precizari itm cluj ref carnete de munca mmarianne mmarianne In atentia ANGAJATORILOR 1. Incepand cu data de 31.01.2011 nu se vor mai presta servicii de inregistrare si depunere a documentelor cu privire la ... (vezi toată discuția)
Carte munca remammm remammm buna ziua. as dori sa va intreb cum pot imprumuta cartea de munca pentru cateva zile (in conditiile in care sunt bugetar, iar acestea sunt pastrate la ... (vezi toată discuția)