Presupunand ca firma intra in faliment, se poate spune ca stare de faliment a firmei a aparut din cauza unei amenzi (neplata acesteia), aceasta cauza neputand atrage raspunderea administratorilor.
In acest caz firma se va desfiinta/radia de la Reg. Comertului iar datoriile catre stat ramanand a fii anulate sau mai pot exista si alte cazuri ?
Din cate stiu, cuatumul amenzii respective este de aproximativ 90.000 RON. De aici deduc ca se va cere falimentul firmei. Revin din nou cu prima intrebare: care pot fii repercursiunile asupra administratorilor firmei ?
Mai am o nelamurire: daca firma nu are bani sa plateasca aceasta amenda ce se intampla in continuare ? Cum va actiona statul roman pentru recuperarea (plata de catre societate) datoriei ?
Daca firma nu-si mai continua activitatea, nu se ajunge tot la faliment din cauza acestei amenzi ?
Am o intrebare pentru cei care ma pot ajuta cu un raspuns.
Daca o firma cu 2 asociati (10% si respectiv 90%) amandoi cu drept de administrator, primeste o amenda care nu poate fii platita deoarece nu exista suma respectiva si nici valoarea echipamentelor nu este mare (cam 10% din valoarea amenzii), care sunt repercusiunile asupra administratorilor ?
Sa inteleg ca eu ca asociat in firma X nu pot incheia contract de management cu aceasta (sunt asociat minoritar in firma) ?
Alte intrebari fara raspuns:
- o persoana poate incheia contract de management cu mai multe firme ? (adica sa se ocupe de dezvoltarea a doua sau mai multe societati comerciale)
- contractul de management se poate incheia intre doua societati comerciale? (o firma X sa se ocupe de administrarea altei firme, Y)
Am cautat pe forum informatii legate de contractul de management dar nu am gasit raspunsul la toate intrebarile. In primul rand mentionez ca sunt asociat intr-o firma si doresc sa inchei un contract de management.
1. Incheierea acestui tip de contract constituie si vechime in munca?
2. Care sunt taxele si impozitele care se platesc de catre societate catre stat (care sunt obligatorii si care sunt optionale)? Am inteles ca taxele suportate de societate sunt mai mici decat in cadrul unui contract de munca traditional.
Pentru moment acestea sunt cateva din intrebari. Astept raspunsurile voastre.
Multumesc