avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Amenda... repercursiuni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Amenda... repercursiuni

Buna seara,

Am o intrebare pentru cei care ma pot ajuta cu un raspuns.
Daca o firma cu 2 asociati (10% si respectiv 90%) amandoi cu drept de administrator, primeste o amenda care nu poate fii platita deoarece nu exista suma respectiva si nici valoarea echipamentelor nu este mare (cam 10% din valoarea amenzii), care sunt repercusiunile asupra administratorilor ?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Bizutz , utilizator 22:17, 24 Ianuarie 2011
Amenda este o datorie a societatii nu a administratorilor.
Neplata amenzii nu va avea nici o repercursiune asupra administratorilor.
Se poate aduce in discutie "atragerea raspunderii administratorilor" ? Sau pentru amenzi nu este cazul ?
Atragerea raspunderii are loc numai in cadrul procedurii falimentului, in cazuri bine stabilite. Neplata amenzii nu se incadreaza in aceste situatii.
Multumesc pentru raspunsurile de pana acum.

Mai am o nelamurire: daca firma nu are bani sa plateasca aceasta amenda ce se intampla in continuare ? Cum va actiona statul roman pentru recuperarea (plata de catre societate) datoriei ?

Daca firma nu-si mai continua activitatea, nu se ajunge tot la faliment din cauza acestei amenzi ?
Va fi declansata procedura de executare silita impotriva firmei - blocare cont bancar, urmarire silita bunuri mobile si imobile.
Falimentul poate fi ceruta in cazul unei datorii al carui cuantum este de peste 45.000 RON.

Alte discuții în legătură

Faliment cristina.botezatu cristina.botezatu Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care ... (vezi toată discuția)
Srl cu amenda de lipsa bilant neachitata Cipmars Cipmars Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma ... (vezi toată discuția)
Raspunderea civila a administrator in caz de faliment si datorii tot_yo tot_yo Va salut. Am avut o firma in domeniul agriculturii, care acum are activitatea suspdentata. M-a actionat prestatorul de servicii in judecata, castigand ... (vezi toată discuția)