avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Amenda... repercursiuni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Amenda... repercursiuni

Buna seara,

Am o intrebare pentru cei care ma pot ajuta cu un raspuns.
Daca o firma cu 2 asociati (10% si respectiv 90%) amandoi cu drept de administrator, primeste o amenda care nu poate fii platita deoarece nu exista suma respectiva si nici valoarea echipamentelor nu este mare (cam 10% din valoarea amenzii), care sunt repercusiunile asupra administratorilor ?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Bizutz , utilizator 22:17, 24 Ianuarie 2011
Din cate stiu, cuatumul amenzii respective este de aproximativ 90.000 RON. De aici deduc ca se va cere falimentul firmei. Revin din nou cu prima intrebare: care pot fii repercursiunile asupra administratorilor firmei ?
Neplata amenzii nu se incadreaza in cazurile de atragere a raspunderii - art. 138 legea 85/2006.
Am citit putin articolul indicat de dvs.

Presupunand ca firma intra in faliment, se poate spune ca stare de faliment a firmei a aparut din cauza unei amenzi (neplata acesteia), aceasta cauza neputand atrage raspunderea administratorilor.

In acest caz firma se va desfiinta/radia de la Reg. Comertului iar datoriile catre stat ramanand a fii anulate sau mai pot exista si alte cazuri ?

Va multumesc pentru raspunsurile dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment cristina.botezatu cristina.botezatu Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care ... (vezi toată discuția)
Srl cu amenda de lipsa bilant neachitata Cipmars Cipmars Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma ... (vezi toată discuția)
Raspunderea civila a administrator in caz de faliment si datorii tot_yo tot_yo Va salut. Am avut o firma in domeniul agriculturii, care acum are activitatea suspdentata. M-a actionat prestatorul de servicii in judecata, castigand ... (vezi toată discuția)