avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SRL cu amenda de lipsa bilant neachitata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SRL cu amenda de lipsa bilant neachitata

Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma a ramas cu amenda, fara bilanturi depuse, fara activitate (dar nesuspendata in acte), neglijata, ce sa ma zic. Zilele astea, colegul mi-a spus ca am primit citatie la tribunal. Ce se intampla, ce se poate intampla, ce e de facut. Putem fi trasi la raspundere personal, adica sa ne execute silit pe noi ca persoane, ca pe firma nu avem nimic.:((
Cel mai recent răspuns: Cipmars , utilizator 00:28, 9 Decembrie 2010
Daca firma a fost amendata, asociatii nu raspund de nimic.
Daca administratorul a fost amendat pentru o fapta, atunci raspunde el de plata amenzii, ceilalti asociati nu raspund.
Din cate cunosc, nu exista insa normativul legal prin care administratorul urmeaza sa fie amendat pentru nedepunerea bilantzului (dar s-ar putea sa ma insel), PJ este cea amendata, deci ea suporta consecintele. Iar daca firma nu are nimic, atunci de pe ea se poate lua cel mult tot atat: Nimic. :P Asociatii raspund maxim in limita capitalului social.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
kappauser, utilizator
Buna seara .
Asta daca nu se solicita si aproba,procedura falimentului pentru firma,in baza art.138 din Legea 85/2006..Daca se aproba,pot fi trasi la raspundere si administratorii firmei pentru debitele neachitate .
Marius Bote .
Multumesc pentru raspunsuri. Din pacate nici nu mai stiu cat este amenda, la cat a ajuns. Este doar de bilant si astea se dau pe PJ, dupa cate stiu. Falimentul de la ce suma se poate cere?
Pentru ca administratorul sau asociatii sa fie trasi la raspundere in cazul falimentului trebuie sa comita ilegalitati. Ce ilegalitate a produs administratorul sau asociatul daca nu a platit o amenda? Nici una, caci nu ei sunt amendati ci PJ. Si daca PJ nu are mijloace banesti atunci de unde sa plateasca?
Deci falimentul nu are aici nici o treaba. In conditiile in care firma nu are bani, nu are mijloace sa plateasca datorii, amenzi, furnizori sau altele, asociatii nu au obligatia de a aduce bani de acasa.
Pentru bilantzul nedepus ORC poate cere dizolvarea si lichidarea firmei. Iar lichidatorul va fi platit din averea existenta a firmei (daca aceasta exista) sau din fondurile ORC.
=D> Multumesc mult ca ma linistiti, ca o cam bagasem pe maneca. Cine este ORC?

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare. ce pot face? cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Am o firma inregistrata in 2003 care nu a avut niciodata activitate. Nu am taiat factura pentru nimic, nu am prestat servicii, deci activitate ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Radiere srl orlandoseb orlandoseb cum se face radierea unei firme care nu a avut activitate niciodata? firma a fost înfiintată în anul 2005 au fost depuse declaratii ca nu a avut ... (vezi toată discuția)