avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care administratorii nu o vor mai plati, care ar fi cea mai convenabila solutie de a "scapa de acestea"? Cererea insolventei si ulterior falimentul? Care sunt urmarile? Statul va renunta la aceste creante nu ii va urmari pe administratori sa-si recupereze banii din veniturile viitoare ale acestora? Pot inchide firma pur si simplu si pot scapa cu "basmaua curata" ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:47, 20 Decembrie 2010
insolventa se cere ptr debite de minim 45.000 ron. Firma nu se poate dizolva / radia daca are datorii fiscale. eu va propun sa o lasati in nelucrare, va fi declarata inactiva si asteptati trecerea timpului. in afara executarii silite si - putin probabil - a unui control de fond nu au ce sa faca.
In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care administratorii nu o vor mai plati, care ar fi cea mai convenabila solutie de a "scapa de acestea"? Cererea insolventei si ulterior falimentul?

Solutia legala este cererea de deschidere a procedurii simplificate de insolventa = faliment
Dealtfel legea 85/2006 va obliga sa formulati aceasta cerere !
insolventa se cere ptr debite de minim 45.000 ron.

cererea debitorului nu este conditionata de niciun prag minim !
Care sunt urmarile?

Daca nu ati savarsit fapte dintre cele strict enumerate la art 138 din lege 85/2006 - soc se radiaza fara alte urmari
in general se atrage raspunderea administratorilor.
poti cere insolventa simplificata pentru a nu mai creste penalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma cu datorii papy76 papy76 am o firma cu datorii la stat si la o banca cum pot sa scap de ea fara sa am probleme pe viitor (vezi toată discuția)
Neplata furnizor b_nvalentin b_nvalentin Buna..Am o societate si am datori la un furnizor de 76.000 lei care nu ii pot plati (nu am emis file cec sau bilete sunt simplu facturi catre mine).Firma nu ... (vezi toată discuția)