avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspunderea civila a administrator in caz de faliment ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspunderea civila a administrator in caz de faliment si datorii

Va salut. Am avut o firma in domeniul agriculturii, care acum are activitatea suspdentata. M-a actionat prestatorul de servicii in judecata, castigand procesul. II datorez acestuia 23.000 lei. Pe firma, nu am absolut nimic, nu are ce sa-mi ridice.
Prestatorul de servicii, cel care m-a actionat in judecata, poate cere falimentul ?
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
tot_yo, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters137562 , utilizator 07:11, 9 Iulie 2010
observ ca doar are titlu executor si nu sunteti inca in faliment..
poate sa se atinga de averea dvs dupa ce ..urmare a procedurii insolventei va gasesc vinovat de ajungerea/situatia ..insolventei
N-am inteles foarte clar daca s-a pronuntat sau nu pana in acest moment o hotarare judecatoreasca de declansare a procedurii insolventei, in temeiul Legii 85/2006.
Daca, da, atunci s-a procedat probabil si la desemnarea in cauza a unui administrator/lichidator judiciar.
In cazul in care lichidatorul judiciar, in baza atributiilor ce-i revin, prin raportul privind cauzele si imprejuraruile care au generat starea de insolventa, stabileste cauze de atragere a raspunderii administratorului ( art 138 din lege) , va formula o cerere in acest sens.
Daca se pronunta o hotarare judecatoreasca prin care se admite o cerere de stabilire a raspunderii formulata de lichidatorul judiciar, aceasta va fi pusa in executare, executare silita care va viza bunurile proprietatea personala a administratorului.
Acesta este cazul in care, in procedura insolventei, pentru recuperarea datoriilor (inclusiv cele fiscale), se potexecuta bunurile administratorului.
Laelia a scris:

N-am inteles foarte clar daca s-a pronuntat sau nu pana in acest moment o hotarare judecatoreasca de declansare a procedurii insolventei, in temeiul Legii 85/2006.
Daca, da, atunci s-a procedat probabil si la desemnarea in cauza a unui administrator/lichidator judiciar.
In cazul in care lichidatorul judiciar, in baza atributiilor ce-i revin, prin raportul privind cauzele si imprejuraruile care au generat starea de insolventa, stabileste cauze de atragere a raspunderii administratorului ( art 138 din lege) , va formula o cerere in acest sens.
Daca se pronunta o hotarare judecatoreasca prin care se admite o cerere de stabilire a raspunderii formulata de lichidatorul judiciar, aceasta va fi pusa in executare, executare silita care va viza bunurile proprietatea personala a administratorului.
Acesta este cazul in care, in procedura insolventei, pentru recuperarea datoriilor (inclusiv cele fiscale), se potexecuta bunurile administratorului.

Firma are suspendata activitatea. Nu sunt datorii catre stat, sunt doar datorii catre prestatorul de servicii.
Poate cere respectivul falimentul, daca datoria e de doar 23.000 lei ?
In ce situatii, lichidatorul judiciar stabileste raspunderea administratorului ?
Ca sa se poata solicita declansarea procedurii, valoarea minima a creantei trebuie sa fie 30.000 lei.
Lichidatorul poate cere stabilirea raspunderii administratorului in cazurile prevazute de art. 138 din lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)
Afp da in judecata administratorul dupa pronuntarea definitiva a falimentului societatii CRISAR CRISAR Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti asupra legitimitatii actului de a aduce in fata instantei a unui administrator si asociat unic al unei s.r.l. dupa ce ... (vezi toată discuția)