avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment

Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa falimentul?
Poate cere administratorul declansarea falimentului, ce implica aceasta?
Recuperarea datoriei se face din vanzarea activelor firmei?
Administratorul firmei va avea cazier fiscal?
Ce implica aceasta?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 20:56, 17 Februarie 2010
Furnizorul poate cere insolventa societatii dumneavoastra. Pragul este de 30.000 lei. Puteti cere si dvs deschiderea procedurii daca sunteti in incapacitate de plata.
Oricum conform legii 85/2006 daca sunteti in incapacitate de plata sunteti obligat sa solicitati deschiderea procedurii insolventei.
Pe parcursul procedurii daca nu solicitati reorganizarea activitatii, platind astfel furnizorul esalonat, se trece la procedura falimentului iar creantele se vor achita din vanzarea activelor societatii.
In situatia in care se constata ca prin activitatea dvs societatea a intrat in incapacitate de plata poata fi atrasa raspunderea dumneavoastra.
Limita minima pentru care se poate cere deschiderea procedurii insolventei, de catre un creditor, este 30.000 lei-Legea 85/2006.
Deci furnizorul poate cere insolventa la debitul pe care il datorezi.
Legea 85/2006, reglementeaza procedura insolventei. Te rog sa o citesti ca sa te lamuresti.
Si tu poti cere deschiderea procedurii si potrivit legii este chiar o obligatie daca nu mai faci fata obligatiilor acesteia.
Recuperarea creantelor se face din valorificarea activelor firmei.
In cazul in care lichidatorul va constata ca la ajungerea in faliment a firmei administratorul , alte persoane din staff-ul societatii, au contribuit savarsind una sau mai multe dintre faptele prevazute la art. 138 din lege, atunci judecatorul sindic poate dispune atragerea raspunderii personale patrimoniale a acelor persoane pentru acoprirea pasivului neacoperit al societatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)
Datorii la bugetul de stat petridean petridean sunt administrator la sc gilema service aiud,si am datorii la stat in val. de 31000 lei,ele s-au adunat din 2006.V-as ruga sa-mi spuneti ce este de ... (vezi toată discuția)