Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox 46.000 RON. E aceasta firma am o line de credit garantata cu contract de fidejusiunela o banca, de 25.000 Euro. Rata la linie eu o achit in mod constant de mai mult de 2 ani din surse proprii. Vreau sa o achit in continuare si dupa ce se declara falimentul, fara ca banca sa ma execute.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna dimineata .
Nu este clar .Insolventa este ceruta de stat sau banca,pana la urma ?
Conform art.33 alin.2 din Legea nr.85/2006,aveti dreptul sa contestati cererea creditorului , in termen de 10 zile de la primirea copiei dupa cererea de deschidere a insolventei .Dar atentie : daca contestati ,si cererea va este respinsa,nu mai aveti dreptul sa propuneti reorganizarea judiciara a firmei ,conform art.33.
Cu stima,
Marius Bote .
Incercati calea medierii atunci cu banca ,dar presupun ca aveti datorii mari si fata de fisc,care vor insolventa firmei.Alegerea este a dvs.daca depuneti sau nu contestatie .Este un drept al dvs.nu o obligatie .
M.B.
Atata timp cat sunteti la zi cu ratele nu vad de ce banca sa demareze procedura de executare impotriva dvs. . sunt anumite banci care au o clauza abuziva in contract - respectiv daca debitorul principal ( societatea dvs . ) intra in insolventa sa declare scadenta anticipata.
Ca raspuns la intrebarea postata va trebui sa faceti plata in favoarea societatii dvs.
Ar trebui sa discutati cu cei de la banca pentru a prelua creditul pe persoana fizica printr-un contract de cesiune de creanta. Odata declansata procedura insolventei nu mai puteti face plati decat prin administratorul judiciar care va fi desemnat, iar prioritatea acestuia va fi plata catre bugetul statului si comisionul personal.
Procedura insolventa
ginnyy
Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare.
Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)