avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... datorii la bugetul de stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

datorii la bugetul de stat

sunt administrator la sc gilema service aiud,si am datorii la stat in val. de 31000 lei,ele s-au adunat din 2006.V-as ruga sa-mi spuneti ce este de facut.mentionez ca nu detin bunuri pe firma,sau bani in conturi.se poate declara firma insolventa respectiv faliment?
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 21:48, 20 Aprilie 2010
detin o societate comerciala,sunt administrator,si s-au acumulat datorii la buget in val.de 31000lei.V-as ruga sa-mi spuneti daca se poate declara firma insolventa,eventual faliment?Datoriile sunt din 2006.
Conform Legii 85/2006 cuantumul minim al creantei , pentru a fi introdusa cererea creditorului , este de 30.000 lei.
Creditorul , in cazul dvs. fiscul , poate solicita deschiderea procedurii insolventei daca creanta acestuia este certa ( a carei existenta este neindoielnica), lichida ( al carui cunatum este precis, determinat) si exigibila ( creanta ajunsa la scadenta) si de la data scadentei au trecut mai mult de 30 de zile.
Avand in vedere situatia societatii sunteti obligat sa cereti deschiderea procedurii insolventei in conformitate cu L 85/2006
In cazul cererii facute de catre debitor cuantumul creantei nu conteaza ci doar faptul ca nu puteti plati datoriile curente cu fodurile disponibile = insolventa
unde trebuie sa ma adresez,pentru a deschide procedura de insolventa,sau o face finantele?
Daca doriti sa va deschideti procedura de insolventa conform Legii 85/2006 , cererea trebuie inaintata Tribunalului din raza sediului societatii.
Procedura poate fi deschisa si de Finante insa de ce sa asteptati sa se acumuleze dobanzi si penalitati in continuare la debitele datorate daca tot nu aveti posibilitatea sa le achitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma cu datorii papy76 papy76 am o firma cu datorii la stat si la o banca cum pot sa scap de ea fara sa am probleme pe viitor (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)