Buna ziua, am si eu doua intrebari :
1. ce cheltuieli implica suspendarea activitatii unei societati comerciale?
2. ce cheltuieli implica inchiderea unei societati comerciale?
Taxele la Reg. Com. pt. suspendarea activitatii firmei ajung cam la 120-150 RON (nu mai stiu exact). Suspendarea poate fi dispusa pt cel mult 3 ani (incluzand si perioadele anterioare in care activitatea firmei a mai fost suspendata.
Iar pt. dizolvarea voluntara a firmei, taxele ajung cam la 5-600 RON.
Daca apelati la o firma specializata sau la un avocat (recomandabil, altfel puteti avea tot felul de surprize la Reg. Com.), la taxele de mai sus se adauga si onorariul acestora.
Pentru suspendare eu am platit si 260 RON si ma refer strict la taxele de la ORC.
Pentru radiere intadevar mai mult de 600 RON nu am platit, insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca pentru radiere aveti nevoie de un bilant pe 0 care trebuie semnat de un contabil si se plateste cam 200 RON.
Nu este adevarat, legea 31 specifica clar faptul ca suspendarea activitatii unei societati nu poate depasi 3 ani, in plus in AGA trebuie precizata perioada in care se suspenda activitatea ( de ex. se suspenda pe o perioada de 3 ani, de la 01.10.2009 pana la 01.10.2012).
Inchidere srl
ANCA-ELENA
buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)