In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, este urmata procedura de lichidare prevazuta de prezenta de legislatia in vigoare. Asta inseamna ca:
La Oficiul Registrului Comertului se depun: hotararea AGA pentru modificarea actului constitutiv privind dizolvarea si/sau numirea lichidatorilor si dovezile privind achitarea taxelor.
Dupa 30 de zile de la publicarea hotararii de dizolvare in Monitorul Oficial, la Oficiul Registrului Comertului se depun: daca este cazul, contractul de administrare incheiat intre societatea supusa procedurii de dizolvare si lichidare, pe de o parte si lichidatorul persoana juridica, pe de alta parte si dovada privind achitarea taxelor legale.
Dupa ce lichidarea a fost efectuata, la Oficiul Registrului Comertului trebuie depusa cererea de radiere insotita de o serie de documente, cum ar fi: bilantul de lichidare aprobat de asociati, dovada agentiei de mediu (daca e cazul), certificatul de atestare fiscala, certificatul de inregistrare (in original) si dovada privind plata taxelor legale. Exista si cerere voluntara!!!
Actele necesare pentru inregistrarea desfiintarii voluntare a societatii sunt:
Etapa 1 – dizolvarea si lichidarea voluntara
Cerere de inregistrare a mentiunii
Hotararea AGA sau decizia asociatului unic
Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
Dovada achitarii taxelor.
Etapa 2 – de radiere (voluntara)
Cerere de radiere
Certificatul de inregistrare si anexele
Situatia financiara de lichidare
Hotararea de repartizare a activelor
Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
Dovada achitarii taxelor.
Ce masuri ia ONRC-ul daca dupa trecerea perioadei de suspendare, nu se reia activitatea si nu se ridica de la Finante cerfificatul de inregistrare si cel fiscal?