avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere srl

buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ce era de platit vreau sa stiu care sunt pasii cu onrc dar si cu anaf, este adevarat ca anaful va efectua control de fond la inchiderea unei societati ?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:18, 17 August 2011
nu se face control de fond neaparat,dar va trebui sa obtineti la un moment dat un certificat fiscal de la adm financiara ca nu aveti datorii la cele doua bugete.dar,mai intai,mergeti la onrc si intrebati ce documente trebuie sa intocmiti pt dizolvare si lichidare voluntara.
din cate stiu trebuie o hotarare a adunarii generale a asociatilor,mai sunt si niste formulare de completat. procedura nu e grea si daca nu aveti datorii la stat,veti termina relativ repede. succes!
Documentatia pe care trebuie sa o depuneti la registrul comertului o aveti pe etape aici:
[ link extern ]
Cam de un an de zile, inainte de eliberarea certificatului de atestare fiscala pentru radierea societatii, ANAF-ul dispune un control de fond. Costurile la registrul comertului ocazionate de radiere, sunt de aproximativ 600 ron, in aceasta suma fiind inclusa si taxa pentru intocmirea hotararii de dizolvare si radiere fara lichidare in conformitate cu art. 235 din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale.
am dizolvat,lichidat si radiat un srl anul acesta. nici vb de control de fond.
recomandarea mea e sa faceti dizolvare si lichidare simultana,fara numire de lichidator,apoi radiere. in hotararea adunarii generale a asociatilor privind dizolvarea si lichidarea precizati k societatea nu are active sau pasive.in acest fel,la radiere,va va fi necesar doar bilantul de lichidare,vizat de un expert contabil,si acel certificat fiscal de la adm.financiara.
mult succes.
nu se face control
Suspendati societatea la Reg Comert
Suspendarea activitatii societatii este una, inchiderea (radierea) societatii este altceva. La suspendarea activitatii nu se cere control de fond numai la radiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl csllngy csllngy Buna ziua Am un SRL infiintat in anul 2009, fiind asociat unic. Anul trecut, in 06.06.2010 am suspendat activitatea. Mentionez ca datorii nu am fata de ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru reluarea activitatii unei societati ? i.patraulea i.patraulea Vreau sa reiau activitatea unei societati care a fost suspendata acum trei ani. Nu stiu insa daca trebuie sa reiau activitatea mai inainte sau daca este ... (vezi toată discuția)
Desfiintare srl elishepherd elishepherd Buna seara. Am infiintat in aprilie 2010, ca unic asociat si profitand de beneficiile oferite studentilor in vederea deschiderii unei afaceri, o SRL pe Jud. ... (vezi toată discuția)