avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate berta_ben

Activitate berta_ben

Răspuns la discuția RECUPERARE ORE DIN WEEK-END?
Da, dar daca lucreaza 4 ore duminica si pentru asta isi ia liber o zi, inseamna ca saptamana de lucru va avea 32 de ore si nu 40, cat prevede legea. ITM, la un control, ar fi de acord?
Răspuns la discuția RECUPERARE ORE DIN WEEK-END?
Chiar daca nu sunt doua zile consecutive? Pentru ca persoana respectiva vrea sa-si ia liber pe 2 mai, care s-ar recupera.
Un salariat a lucrat 4 ore intr-o duminica. Solicita 8 ore recuperare, adica dublu. Este posibil?
Daca ne raportam la lege, ar trebui sa i se acorde 2 zile libere consecutiv, pentru ca a lucrat duminica. Cand ar trebui acordate?
Va multumesc foarte mult!
Este necesara intocmirea vreunei decizii sau a unui act aditional daca salariatul a trecut cu bine peste perioada de proba?
Se refera la operatorii care se ocupa cu eliberarea pasapoartelor, a cartilor de identitate...
Raspuns pentru adelaida_07:
1. Un inspector de resurse umane poate avea acces la documente clasificate, chiar daca este angajat la o agentie de paza, depinde de agentie. Nu este cazul meu, dar credeti-ma, stiu ce vorbesc.
2. In conformitate cu prevederile legilor pe care le-am mentionat, nu toti salariatii trebuie sa aiba acces la documente strict secrete, se incepe cu secret de serviciu. Se justifica si ca femeia de serviciu sa aiba acces la documente clasificate nivel secret de serviciu, pentru ca poate gasi, din intamplare, un document clasificat aruncat la gunoi.
Imi pare rau ca va dezamagesc pe toti, dar asa este legea. Pentru a obtine aviz de securitate, adica sa aveti acces la documente clasificate, trebuie sa completati formularele respective, care sunt conform HGR 585 si 781 din 2002.
Asa cum v-a spus managerul de securitate, nu puteti detine o functie care necesita acces la documente clasificate, fara aviz, uitati-va in Codul Muncii. Angajatorul se poate prevala de prevederile art. 56 lit. g), de exemplu.
Si, intr-adevar, formularele prevad deplasarile in strainatate si declarararea concubinului. In strainatate se cer mult mai multe date, sa stiti.
Si sa nu aveti dubii, sa stiti ca nu sunt angajator, sunt salariat ca dvs.
Răspuns la discuția cim cu timp partial
multumesc mult
Pe un loc de munca este angajat cineva cu CIM de 2 ore/zi. Mai pot angaja pe inca cineva cu inca 2 ore/zi pe acelasi loc de munca?