La partaj voluntar ne-am gandit si noi. Numai ca dorim sa impartim toata casa. Avand in vedere ca aproape jumatate din ea, precum si tot terenul aferent erau detinute de bunicul meu inaintea primei casatorii (deci nu intra in masa succesorala), se poate rezolva acest partaj voluntar pentru toata casa ?
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Problema e ca nici un copil nu vrea sa renunte in favoarea tatalui sau. Intrebare: avand in vedere ca in discutie este o casa care s-a extins de-a lungul celor doua casatorii, cum se va face iesirea din indiviziune? Adica un copil ia un dormitor, altul bucataria s.a.m.d.? Ei vor sa imparta casa si terenul ei pe din doua si, practic se poate face acest lucru, dar nu vor sa renunte la partea lor de mostenire pentru a nu mai face ulterior act de vanzare cumparare si pe aceste parti care le revin oricum. In concluzie, cum se imparte o casa intre trei mostenitori?
Multumesc si scuze pentru limbajul neprofesional.
Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai succinta. Bunicul meu (care traieste) a fost casatorit de doua ori. Din fiecare casatorie a rezultat cate un copil. Acum e vaduv (de 17 ani). In timpul celor doua casatorii a extins casa si a mai construit si alte anexe. El vrea sa-si vanda proprietatea (casa, teren aferent) catre cei doi copii, dar trebuie mai intai sa faca succesiunea dupa cele doua sotii. Intrebari:
1. In masa succesorala pentru prima succesiune intra si ceea ce avea el inainte de prima casatorie (respectiv tot terenul actual+o parte din casa) sau numai ceea ce a construit impreuna cu prima sotie?
2. La a doua succesiune ia parte ca mostenitor si copilul din prima casatorie? Daca da, care este cota sa?
Mai am multe intrebari in aceasta problema, dar deocamdata acestea sunt cele mai importante. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.