Salut, ma numesc x(nu conteaza) lucrez in MAI de ceva vreme ,iar la ultimele alegeri din 11.12.2012 organizate de acelasi minister, am fost trimis la oridin circa 70 de km de domiciliu la o sectie de votare, pt a asigura paza si buna desfasurare a alegerilor de la ora 08:00 20:00 exact in ziua alegerilor,deci eu si cu inca cateva mii de colegi din toata tara nu am avut drept de vot deoarece sectia de votare din zona respectiva nu se afla in acelasi colegiu cu zona din care aveam domiciliu, intrebarea mea este ?chiar daca suntem militari ,se poate lua acest drept de vot de catre superiori nostrii? (p.s. am pus aceeasi intrebare comandantului si a spus ca daca aveam o masina care sa fuga tare ajungeam la timp in zona in care puteam sa votez ,dar eu nu am masina si ne am deplasat cu transportul in comun care circula din ora in ora in zona respectiva ,deci era imposibil sa ajung sa votez).
E o firma care a preluat datoriile tale de catre banca ,un fel de camatarie legala maibine zis gen kruc etc. sfatul meu este sa nu le platesti nimik si sa astepti hatararea judecatoreasca in care vei fi silit sa platesti restul datoriei ,daca vei plati la acea firma de recuperari vei fi penalizat mai bine decat te ar penaliza un camatar ,asteapta hotararea judecatoreasca si te va executa pe bunurile mobile adice ce castigi tu in prezent ,spre ex oprire pe salariu sau alte venituri,in schimb e foarte greu sa ti ia bunurile care le detii casa masina teren etc. dar ma repet numai sa nu ai gajat ceva la respectivul credit.
Pai e dosar penal din start ,o sa te cheme la politie dai declaratii ,la procuratura ,dupa care o sa ajungi la tribunal, o sa ai nevoie de avocat o sa platesti amenda penala plus taxe de judecata si alte chltuieli si in cel mai fericit caz o sa iei 2 -3 ani cu suspendare in care vei ramane fara permis de conducere si posibil fara servici , asta depinde unde lucrezi iar daca e adevarata faza ca te au lasat politisti sa pleci de acolo ai avut noroc ,eu cred ca nu erau chiar asa de prosti si doar banuiesc ca ai facut pe viteazul si te au lasat sa pleci fara numar cu gandul ca ar putea sa te opreasca alt echipaj si in cazul acela, erai arestat direct 29 de zile ...deci ....
Ce trebuie facut?stau momentan la tara iar vis-a-vis de mine este un deposit de lemne pt foc,se taie cu drujba de dimineata pana seara.Mentionez ca depozitul este amplasat intre case ceea ce e si mai mare pericol pt cetateni.
Va multumesc anticipat!