avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate jon53

Activitate jon53

Multumesc pentru raspunsuri.
Ce sa zic...aci e "ceata"...aci "senin"...

@AntoanelaC, daca dezmembram o data si apoi inca o data si inca o data, nu inseamna tot atatea cadastre si tot atatea cheltuieali?Ce sa va spun, intr-o comuna amarata,
pentru dezmembrarea in 3 loturi s-a cerut Certificat de urbanism, iar pentru 4 sau mai multe loturi nu se da CU fara PUD sau PUZ.Asta este una dintre probleme, pentru ca noi vrem sa dezmembram in 5 loturi dintr-o data.Sa fie asa legea, sau sa fie o necunoastere ori rea-vointa?
elian c a scris:

Actul incheiat de madiator nu este un act legal de propietate. Avantajul medierii este ca, atat in instanta, cat si la notar, actiunea este simplificata, tinandu-se cont de acest document. Pentru legalizare sunt taxele notariale sau cele avoatesti mai mici, dar taxa judiciara de timbru ce se plateste este aceiasi.



Daca mergem la mediator si apoi in instanta , se poate rezolva problema la prima infatisare?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Din cate stiu eu si din cele spuse de Dvs (fara a discredita categoria profesionala a mediatorilor), mediatorul nu poate redacta un document final constitutiv de drepturi fara a mai trece si prin instanta.Spun aceasta deoarece unii dintre coproprietarii terenului in cauza noastra vad in mediator rezolvarea facila fara multi bani si fara mult timp pierdut.Oare asa sa fie?
Cadastristul ne-a spus ca taxa de timbru se returneaza.
Oare asa sa fie?....
Multumesc pentru raspuns.
Dar din punct de vedere al cheltuielilor?
Suntem 5 mostenitori pe un titlu de proprietate cu mai multe terenuri.O parte din terenuri au fost vandute anterior fara iesire din indiviziune(impreuna), ramanand acum sa facem iesirea din indiviziune la un teren de 6000 mp intravilan.
S-a facut cadastrul terenului urmand sa facem dezlipirile pe loturi.
Nu stim ce cale este mai economica si mai repede de rezolvat-la notar sau in
instanta.Cadastristul spune ca nu poate dezmembra decat cate 3 loturi odata
altfel trebuie facut PUG(sau PUZ):(
si ca trebuie facut de un arhitect, bani multi si mult timp pierdut.Tot cadastristul ne-a propus o mediere si apoi instanta de judecata ca fiind mai economica si
cu finalizare mai repede decat la notar.Dar noi ne gandim ca si la mediator si la instanta tot trebuie cadastru, trebuie taxa de timbru, onorariu avocat, TERMENE
si iar TERMENE...
V-as fi recunoscator daca Dvs. mi-ati da o solutie in aceasta dilema
Multumesc anticipat.=D>
Am primit o decizie de plata de la CNAS prin care sunt considerat dator cu suma de
1246 lei contributie sanatate plus majorari din perioada 2001-2005 cat am avut PFA.
In 2005 am inchis PFA-ul, iar acum pe data de 26.06.2012 am primit decizia de plata la sanatate.Intrebarea mea este urmatoarea: este sau nu este prescrisa aceasta datorie avand in vedere ca au trecut mai mult de 5 ani de la crearea debitului iar intre timp nu am primit nicio alta instiintare?Ce ar trebui facut?Multumesc.
Discuție Caz complicat?
Vreau sa cumpar un teren de 300mp invecinat cu proprietatea mea.
Problema este ca cel care foloseste terenul nu are niciun fel de act de proprietate,desi la legea 18/91 a fost mentionat dar a fost omis iar la legea 247/2005 s-a facut cerere si i s-a raspuns ca terenul a fost inclus in titlul de proprietate, lucru neadevarat.Mergand la primarie am constatat ca terenul cu pricina a apartinut defunctului tata al celui care il stapaneste acum dar nu a fost inclus in titlul de proprietate iar vinovatii sunt , "bineinteles", cei care au ridicat titlul si n-au verificat daca sunt toate terenurile.
Intrucat pana in '89 terenurile au fost colectivizate, respectivul care il stapaneste si cultiva terenul o face din '90 neintrerupt.
A doua problema este ca , de fapt , mostenitorii defunctilor parinti sunt 4(trei frati si un nepot-fiul celui de-al 4 frate decedat) iar unul dintre ei(nepotul) este "Gica contra" si nu vrea sa vanda .Desi nepotul a fost inclus la mostenitori,
nu stiu daca are certificat de mostenitor dupa tatal sau( cel de-al patrulea frate). Eu vreau sa cumpar , insa numai cu act de proprietate intr-o maniera in care Gica contra"(nepotul)sa nu intre in calcule. Ce este de facut?Poate actualul stapanitor cere dreptul de uzucapiune?
Se poate deschide o actiune in constatare?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Concluziile procurorului
Nu stiu daca ajuta sau nu, dar faptul ca cel care vegheaza la respectarea legilor,
adica procurorul, spune ca niste articole din codul penal sunt abrogate , inseamna ca asa este.
Pe de alta parte insa se sustine ca art.205 si 206 Cp nu ar fi fost abrogate si ca sunt in vigoare, doar ca nu se aplica, si aici avem un paradox care spune cam asa:
-insulta si calomnia nu sunt abrogate dar nici nu se incrimineaza de codul penal,
pentru a nu se ajunge in instanta fara ca statul sa perceapa niscai bani pe timbru.
Asa ca du-te mata frumusel in civil si poate iti piere cheful de reparatii morale pentru calomniile si pentru insultele proferate asupra ta.
Ca o concluzie , se arunca pisica de la politistul ce instrumenteaza cazul la procuror iar procurorul la instanta.Se merge tacit, "pe burta",si te trezesti ca parte
vatamata ca nu stii ce sa mai faci.
Iar transcrierea concluziilor procurorului sunt relevante pentru demersurile la CEDO, pentru ca in Romania sistemul judiciar este jalnic.
Răspuns la discuția Concluziile procurorului
Natura infractiunii???!!!