avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz complicat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz complicat?

Vreau sa cumpar un teren de 300mp invecinat cu proprietatea mea.
Problema este ca cel care foloseste terenul nu are niciun fel de act de proprietate,desi la legea 18/91 a fost mentionat dar a fost omis iar la legea 247/2005 s-a facut cerere si i s-a raspuns ca terenul a fost inclus in titlul de proprietate, lucru neadevarat.Mergand la primarie am constatat ca terenul cu pricina a apartinut defunctului tata al celui care il stapaneste acum dar nu a fost inclus in titlul de proprietate iar vinovatii sunt , "bineinteles", cei care au ridicat titlul si n-au verificat daca sunt toate terenurile.
Intrucat pana in '89 terenurile au fost colectivizate, respectivul care il stapaneste si cultiva terenul o face din '90 neintrerupt.
A doua problema este ca , de fapt , mostenitorii defunctilor parinti sunt 4(trei frati si un nepot-fiul celui de-al 4 frate decedat) iar unul dintre ei(nepotul) este "Gica contra" si nu vrea sa vanda .Desi nepotul a fost inclus la mostenitori,
nu stiu daca are certificat de mostenitor dupa tatal sau( cel de-al patrulea frate). Eu vreau sa cumpar , insa numai cu act de proprietate intr-o maniera in care Gica contra"(nepotul)sa nu intre in calcule. Ce este de facut?Poate actualul stapanitor cere dreptul de uzucapiune?
Se poate deschide o actiune in constatare?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
jon53, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:17, 20 Iunie 2010
In primu rand, cel care vinde trebuie sa fie proprietarul terenului,
neavand acte de proprietate nu poate vinde.
Va trebui ca cel care vinde sa faca dovada proprietatii cu acte
iaar numai dupa aceea puteti cumpara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate pe un singur mostenitor florinfane florinfane Buna ziua socrul meu a obtinut titlu de proprietate dupa legea din 1991 facind cerere mentionez ca mai are un frate . La inceput sau inteles la inpartire ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Atacarea titlului de proprietate ion.escu ion.escu Sunt doi frati mostenitori cu certificat de mostenitor din 1977. Terenul curtii este cumparat de tatal fratilor prin 1937, iar posesiunea asupra terenului nu a ... (vezi toată discuția)