Sunt angajat la o firma de recrutare din Romania si sunt delegat in Germania pentru a lucra in domeniul IT in baza unui proiect / contract intr-o baza americana de aici. Am obtinut acel permis de rezidenta de al autoritatile germane care defapt este un permis de libera trecere in spatiul UE si automat sunt inregistrat la primarie , evidenta populatiei cu adresa unde locuiesc in Germania. Toate aceste lucruri au fost facute in baza unei declaratii scrise si semnate de compania ni Romania prin care se atesta ca sunt aici pentru o anumita perioada de timp , salariul primit cit si o anumita suma de banii pt chirie si alte facilitati.De asemenea este specificat faptul ca in conformitate cu legile statului roman in baza contractului de munca din tara se platesc toate contributiile sociale. Acum conform actului de rezidenta sunt obligat sa obtin permisul de munca pentru a putea lucra in Germania. Trebuie sa obtin acest permis de munca ? Si daca da cum pot face acest lucru pentru ca eu sunt angajat al unei companii din Romania si nu din Germania. Nu am gasit nimic in legislatia de aici care sa faca referire la un angajator extern , si as avea nevoie de acel permis de munca numai daca sunt angajat de o companie din Germania. Stiu dar nu sunt sigur ca exista anumite contracte bilaterale intre cele doua tari si se pare ca o companie din Romania isi poate delega angajatii sa lucreze in Germania in baza unui contract de prestarii servici care il are incheiat cu un partener de aici , si in acest caz declaratie aceea de la angajatorul roman ar fi suficienta si perfect legala. Este adevarat acest lucru sau trebuie sa ma astept la probleme cu statul german ? Va multumesc.
Conform art.141 CM - Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul
încetării contractului individual de muncă.
Legea nu face referire la un numar anume de zile , ci se refera strict la concediul de odihna neefectuat, deci in cazul meu am 21 de zile de concediu de odihna neefectuat.Intre timp am discutat si cu un avocat pe un alt forum si acesta mi-a confirmat ca trebuie sa-mi fie paltite toate zilele de concediu de odihna neefectuate.
Am lucrart la firma xxx o perioda de apropae 3 ani . Incepind cu data de 16.03.2010 am cazut de comun acord cu firma sa imi inchei activitate la acesta firma conform art.55 alin. B. Pe acest an am 21 de zile de concediu de odihna .Intrebarea mea este daca aceste zile de concediu se platesc in totatlitate sau se plateste numai numarul de zile pina la data de 16.03.2010.
Directorul departamentului la firma unde lucrez de mai bine de 2 ani jumatate nu vrea sa imi aprobe cererea de concediu de odihna.Motivil este ca exista o procedura interna ( asa sa exprimat ) prin care se specifica ca putem sa ne luam 10 zile de concediu de odihna in lunile de vara ( nu mai mult de 10 zile ) iar dupa data de 15 septembrie maxim 2 zile pe saptamina si asta in cazurile exceptionale.Din asta eu inteleg ca ei ne impun cind sa ne luam concediu si cite zile , iar restul de zile daca vor ei il mai luam daca nu asta e , trece anu si gata sau pierdut.Nu se pune problema sa ne palteasca zilele ramase .Eu mai am am 5 zile de concediu si vreau sa le iau dar nu vor sa aprobe cererea .este pentru a doaua oara cind ma lovesc de un refuz.Ce se poate face in acest caz? Cum pot sa procedez sa imi iau zilele de concediu ? avind in vedere ca nu exista o situatie exceptionala orice ar insemna asta din punctul lor de vedere .Mentionez ca nu am stiu de aceasta procedura pina in luna septembrie a acestui an cind m-am lovit de primul refuz.