Sunt angajat la o firma de recrutare din Romania si sunt delegat in Germania pentru a lucra in domeniul IT in baza unui proiect / contract intr-o baza americana de aici. Am obtinut acel permis de rezidenta de al autoritatile germane care defapt este un permis de libera trecere in spatiul UE si automat sunt inregistrat la primarie , evidenta populatiei cu adresa unde locuiesc in Germania. Toate aceste lucruri au fost facute in baza unei declaratii scrise si semnate de compania ni Romania prin care se atesta ca sunt aici pentru o anumita perioada de timp , salariul primit cit si o anumita suma de banii pt chirie si alte facilitati.De asemenea este specificat faptul ca in conformitate cu legile statului roman in baza contractului de munca din tara se platesc toate contributiile sociale. Acum conform actului de rezidenta sunt obligat sa obtin permisul de munca pentru a putea lucra in Germania. Trebuie sa obtin acest permis de munca ? Si daca da cum pot face acest lucru pentru ca eu sunt angajat al unei companii din Romania si nu din Germania. Nu am gasit nimic in legislatia de aici care sa faca referire la un angajator extern , si as avea nevoie de acel permis de munca numai daca sunt angajat de o companie din Germania. Stiu dar nu sunt sigur ca exista anumite contracte bilaterale intre cele doua tari si se pare ca o companie din Romania isi poate delega angajatii sa lucreze in Germania in baza unui contract de prestarii servici care il are incheiat cu un partener de aici , si in acest caz declaratie aceea de la angajatorul roman ar fi suficienta si perfect legala. Este adevarat acest lucru sau trebuie sa ma astept la probleme cu statul german ? Va multumesc.