Da, intr-adevar trebuia sa fim mult mai precauti, desi am crezut ca am fost. E o intreaga nebunie cand e vorba de cumpararea unui imobil si bafta multa sa ai sa iesi multumit din toata chestia asta de la a la z. Si cu celelalte utilitati am avut de furca ,dar finalul a fost mai fericit. Am avut ghinionul sa dam peste niste "oameni" dintre cei cu care nu ti-ai dori sa ai de-a face si nu aveam nicio sansa sa le oprim garantii si alte chestii fara sa iasa scandal. Toti sunt miere cand e vorba de vandut si iti ofera tot, dar in realitate iti ia si clanta de la usa. #-o
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ma gandeam eu ca sunt buna de plata. La cate cazuri de genul acesta se intampla ma intreb de ce nu exista mijloace reale de aparare impotriva celor care ne pacalesc.
Se poate da dovata cu achitarea la zi pentru intretinere? Din cate stiu, consumul pe luna curenta se duce la incheierea lunii si dupa inca aproximativ o luna apare si afisarea si se poate plati. in acest caz cum puteam eu sa fiu sigura ca nu o sa iau teapa pentru ultima luna!?Traim intr-o lume de hoti!
Buna seara.
Am cumparat un apartament in luna iulie. Contractul de vanzare cumparare s-a semnat pe 15 iulie. La notar a fost dusa dovada de plata la zi dar cea mai recenta a fost din luna mai, sau cel putin asta cred pentru ca pe luna mai i-a dat. Problema este urmatoarea: cine plateste pentru luna iunie si iulie?
Ar fi si pe august pentru ca noi i-am mai lasat printr-o intelegere verbala sa stea si in luna august, dar asta cred ca e egal cu zero.Nu eu am stat acolo in toate aceste 3 luni si pot dovedi acest lucru.Pentru primele 2 luni reiasa din contractul de vanzare-cumparare, iar pentru august pot sa aduc de la asociatia de unde am stat. Acum noi ne-am trezit cu 400 lei la intretinere pentru astea 3 luni(iunie-august), pentru ca acesti indivizi aveau citirile de la apometre neduse la asociatie de cateva luni. As vrea sa stiu daca se poate face ceva macar pentru aceste 2 luni (iunie si iulie). Aceasta doamna de la asociatie nu stiu ce a facut acolo in conditiile in care ei nu au dus citirile, dar ea le-a dat dovada ca sunt la zi si pe langa asta pe luna iulie ei sunt scazuti de la intretinere dar au dus consum pentru luna respectiva. O nebunie totala din care nu pot sa inteleg a cui vina e si pe cine sa pun sa plateasca. Oricum fostul proprietar ne-a dat cu flit, deci n-o sa vedem niciun ban de la el.
Sper sa ma poata lamuri cineva care este in tema cu astfel de probleme.
Va multumesc!
Am inteles cum sta treaba in abele cazuri. Si nu am decat sa mai suport cat este nevoie situatia actuala si sa ma bucur de urmatoarea :). Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi!!! Si vreau sa ii felicit pe toti care dau sfaturi utile pe aceste forumuri!!! Puteti sa inchideti topicul
Va multumesc mult pentru raspuns! Si sa stiti ca ma bucur ca mai sunt si oameni care gandesc normal si inteleg inainte sa judece. "Mitocanie" de genul asta exista in foarte multe cazuri. Inteleg care este realitatea dar imi este greu sa o accept. Daca crede cineva ca mie imi place sa locuiesc ilegal se inseala....dar asta este situatia....atat imi permite buzunarul. Nu pot sa ma mut in alta parte pentru ca nu imi permit. In concluzie trebuie sa accept realitatea si mitocaniile in acelasi timp....ca asa e "normal". Peste tot se gaseste cate unul care nu se simte bine pana nu isi baga coarnele. Mai am o intrebare. In viitorul apropiat fratele meu intentioneaza sa isi cumpere un apartament si mi-a facut o imputernicire la notar sa pot sa il cumpar si sa-l administrez in numele lui. Intrebarea este : Atunci am si eu drepturi? Si daca am, ce fel de drepturi? La fel ca proprietarul? Sa stiu daca atunci imi permit mai multe .....si mai ales sa inventez legi in bloc ca se poarta :P:)):)):)) ( glumeam)
Ca sa inteleaga toata lumea ce am gandit eu atunci cand am zis "drepturi" vreau sa explic ca este de fapt vorba de niste drepturi cred eu ca morale. V-am exemplificat mai sus cam la ce ma refer. Si vroiam sa stiu daca eu pot sa-mi spun parerea referitoare la astfel de probleme si sa fiu si bagata in seama. Adica ii zic vecinului " bai vecine, legea spune ca dupa 15 zile se trece pesoana la intretinere....si vecinul sa zica < da bai ai dreptate ....asa e legea>", nu sa inventeze el legea si degeaba eu ii zic lui sau doamnei de la asociatie, ca ei fac ce vor ca eu nu am drepturi. Exact asa mi s-a spus. Citez" domnisoara nu ai tu dreptul sa ne spui noua, care locuim aici de o viata ce sa facem, pentru ca tu esti o chiriasa" (vecinul). Iar doamna de la asociatie zice " pai daca vecinul a zis asa eu nu pot sa iti dau dreptate tie pentru ca esti mai noua pe aici pe la noi, intelegi ce veau sa spun..." Nici macar nu stiu ei cat de legal stau eu. Sa stiti ca faza asta cu traitul de o viata in acel bloc li se baga pe gat si noilor proprietari, ceea ce este total absurd si nefiresc. Ala saracu ce vina are? Se fac drepturi si pentru vechime? :)):)) . De aceea am vrut sa stiu sigur care e statutul meu legal, desi banuiam ca asta e raspunsul. Vroiam sa pot sa le zic verde in fata ce am de spus fara sa ma stresez ca o sa am probleme din cauza ca nu pot sa am acte in toata regula.
Restante nu am avut niciodata in toti anii de cand locuiesc aici. Nu este vorba de probleme de genul asta. Este vorba de cu totul altceva. Cred ca peste tot intr-o comunitate se gasesc unii care sa fie "rai" sa zic asa. Adica abuzeaza de niste drepturi pe care si le fac singuri. De exemplu de doua ori intr-un an mi s-a intamplat sa am rude in vizita ( odata fratele meu 4 nopti si la interval de cateva luni o matusa care a venit in oras si a stat la mine pentru 3 nopti). Si pentru astea doua cazuri am primit primit bilet in usa " sa treceti nr corect de persoane la intretinere, daca nu o facem noi locatarii". Vi se pare normal? Asta e un drept pe care il are toata lumea in bloc si nu inteleg de ce eu nu. Legea zice ca dupa 15 zile consecutive se trece o persoana la intretinere. La drepturi dinastea ma refer. Adica sa pot sa traiesc linistita si eu ca tot omul in blocul in care platesc ca stau tot ce se poate. Nu am cerut nimanui drept de alegere sau eu mai stiu ce. Altii se distreaza cu muzica la maxim, altii au copii care alearga de zici ca e invazie. Sunt niste chestii, zic eu, care sunt oarecum normale. Adica nu as indrazni sa merg la ei la usa sa le zic, pentru ca asta e viata la bloc. Dar eu nu trebuie sa-mi permit. aici e vorba despre o conceptie proasta si nu ca au ei drepturi....sincer. De fapt ei abuzeaza de un anumit statul pe care il au in bloc. Singurul drept pe care eu il vreau este sa pot sa-mi spun si eu punctul de vedere fara sa mi se zica ca sunt o intrusa....si sa se si tina cont de ce zic. Adica sa pot sa spun si eu ca legea nu spune ca dupa 3, respectiv 4 nopti dormite se trece la asociatie, nu sa treaca ei ca asa vor muschii lor. Eu nu am avut dreptul asta. Vi se pare normal?Nu cer altceva pentru ca ar fi absurd, constienta fiind ca fara acte nu se poate.
Acum ca stiu ca de fapt sunt o "intrusa" trebuie sa ma conformez fiecarei magarii pe care o inventeaza acesti oameni? Mentionez ca nu sunt genul de om care sa deranjeze pe cineva pentru ca locuiesc singura. Primesc vizite ca toata lumea in limita bunului simt, de fapt si alea sunt foarte rare pentru ca vreau sa evit eventualele speculatii. Vi se pare normal ca oamenii care nu-si permit si ei casa lor si traiesc cu chirie sa nu aiba o viata linistita pentru ca vecinii se cred mai cu mot? Am auzit n cazuri ca acesta si de aceea vorbesc in general. Avem frate niste mentalitati....no coment...si asa in general, dar si in a critica sau a lua apararea. Ala "criticatul" e vai de el, nu are nicio dreptate din niciun punct de vedere iar "aparatul" are drepturi depline. Chiar nu exista si varianta de mijloc?
Buna ziua!
Am si eu niste nelamuriri foarte vechi la care nu am gasit inca niste raspunsuri clare. Locuiesc intr-un apartament cu chirie dar am decat un contract de inchiriere facut de mana intre mine si proprietar, fara sa fie inregistrat undeva anume. Viza de flotant am de cand locuiesc in acest oras numai ca adresa nu corespunde cu cea a apartamentului in care stau cu chirie. Trebuie sa precizez faptul ca in cazul meu nu se poate face nimic legal ( nici viza de flotant, nici contract de inchiriere) deoarece proprietarul apartamentului are o boala care nu-i permite sa mai faca nimic ( dementa) iar cel care mi-a inchiriat apartamentul este fiul acestuia, care nici el nu poate sa faca nimic in numele tatalui sau. Este o situatie mai speciala si delicata in acelasi timp si tare as vrea sa ma lamuresc in ce postura ma aflu, ca de fiecare mi se spune de catre locatari ca eu in acest bloc nu am aceleasi drepturi si profita de acest lucru.Si pentru ca nu stiu nici eu ce drepturi am nu pot niciodata sa am un cuvant de spus pentru ca imi este teama sa nu am probleme cu autoritatile. Pot decat sa platesc toate cheltuielile posibile, dar de drepturi ei zic ca sunt privata. Daca as sti si eu care este statutul meu in acest bloc as sti daca am un cuvant de spus sau nu. Sper sa ma lamureasca intr-un final cineva. Va multumesc