st3fania a scris:
...mi se spune de catre locatari ca eu in acest bloc nu am aceleasi drepturi si profita de acest lucru.Si pentru ca nu stiu nici eu ce drepturi am nu pot niciodata sa am un cuvant de spus pentru ca imi este teama sa nu am probleme cu autoritatile.
Daca platiti la asociatie, ca orice proprietar, cotele lunare, nu vad de ce nu ati avea drepturile aferente platii, adica: beneficiati de lumina pe casa scarii, circulati cu liftul, consumati apa sau agent termic, participati si beneficiati de reparatii, etc. Daca nu v-ar da voie sa urcati in lift sau sa aprindeti lumina pe scara sigur ca vi s-ar incalca drepturile avand in vedere ca dv platiti la asociatie.
Nu aveti dreptul de a alege si a fi ales, ceea ce s-ar intampla si daca ati fi un chirias cu viza de flotant si contract inregistrat la finante.
Este bine sa discutati cu vecinii, cu cei din conducerea asociatiei, sa aveti mereu datoriile platite la zi, sa ajutati ori de cate ori este nevoie de dv in asociatie. In functie de comportamentul dv si persoanele din conducerea asociatiei va pot acorda incredere poate si pe considerentul ca daca dv nu ati fi corect, proprietarul ar deveni restantier. Le va fi greu celor din conducerea asociatiei sa se judece cu un restantier bolnav, asa cum spuneti dv ca este proprietarul.