avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate zemike

Activitate zemike

Da, exact! Ruda ..ruda dar niciodata nu poti sa ai incredere totala... pe mine ma intereseaza o solutie clara, legala. Cine imi va garanta apoi ca voi incasa banii cuveniti, daca i se da unei singure persoane?

Ionut.ion a scris:

Parerea mea este ca in contractul de vanzare-cumparare sa fie trecuta, pe langa cota de proprietate mostenita ce o instraineaza, vinde, si suma ce-i revine pe ea precum si contul in care vanzatorul sa transmita acesti bani...
Daca ii vireaza doar unuia si acela "fuge in lume cu banii", ceilalti ce fac?

Pe mine ma intreseaza procedura de plata cum se desfasoara. Cumparatorul va vira contravaloarea bunurilor in functie de cota parte detinuta in contul fiecaruia? sau trebuie sa desemnam o persoana dintre mostenitori (imputernicim) care va incasa intreaga suma si la urma o sa fie impartita?
Succesiunea este facuta. Fiecare are cota parte stabilita.
Intampin urmatoarea problema: mama, eu si fratele am mostenit pe acte niste utilaje agricole (tractor, remorca) care figureaza inca in evidenta primariei locale, utilajele fiind vandute inaintea decesului tatalui, dar actele inca nu au fost rezolvate la primarie. Am facut succesiunea..mostenitori fiind noi trei, am pornit sa facem actele de vanzare cumparare..sa putem scoate din evidenta primariei...dar supriza..ei nu pot trece in sistem 3 vanzator ci numai 1. Ajunge sa redactam eu si fratele un act prin care imputernicim pe mama sa vanda utilajele? sau tb sa mergem inapoi la notar sa facem renuntarea in favoarea mamei a partii noastre de mostenire...pe nu putin bani.... :(
Imobilul are intrari separate atat pentru parter..cat si la etaj (acces prin scara externa).
Mama mea sta intr-un imobil care este impartita in 2 locuinte separate. parter si etaj. Mama sta la etaj. Din motive de securitate am instalat o camera in hol, care vede cine intra pe usa. Este o camera gen smartcam. Problema este ca cea care sta la parter a amenitat-o pe mama ca sa indeparteze camera pentru ca violeaza spatiul ei privat. Mentionez ca camera este in interiorul locuintei mamei mele si nu are nicicum sa vada ce face celalalt la parter sau in curte. Am tot citit pe forumuri daca este legal sau nu. Am pus si semnul pe usa de intrare (imobil supravegheat video). in afara de amenintari repetate i-a baricadat si usa de la intrare sa nu vada afara.... Am drept sa folosesc camera inauntru sau nu? Tb acceptui ei?
Se plateste impozit suplimentar pe un garaj construit pe teren concesionat de la primarie, garaj tip beton?
Se considera a 2-a locuinta?!
Buna!
Am si eu o intrebare referitor la modulul de calcul al dobanzii la un credit ipotecar in RON. Pana in momentul de fata plateam o dobanda "variabila" de 14.4 % stabilit in functie de indici intern al bancii la care se adauga marja fixa 0%, 2.5% comision de rambursare anticipata.
Conform OUG 50/2010 am primit alaltaiei notificarea privind modificarile aduse contractului meu:
noua formula de calcul a dobanzii este:
D= Sx30/360xRD% (S= sold credit, RD= rata dobanzii)
Rata anuala a dobanzii (RD) = Index+Marja fixa
unde: INDEX+ Robor 3M in cazul meu
Marja fixa: Dobanda actuala (14.4%)-Index

In urma unui calcul rapid iese o marja fixa de aprox 7.7%.
Daca in contractul de credit este stipulat marja de 0% asta la urma poate sa se transforme in 7.7%?!


Multumesc pt raspunsuri. Va voi tine la curent cu rezultatul "bataliei"!
Cireasa de pe tort! Azi ma trezesc cu un telefon din partea bancii, ca a venit raspuns la cererea mea (tb sa depun cerere sa aplice OG 50/2010...) ca asigurarea de locuinta "gratuita" care am avut pana acum (era o promotie pe vremea aia, am primit asig de viata si de locuinta "gratis") nu mai este "valabila"....si tb incheiata alta, bineinteles de o soc. de asig. agreata de ei...si bineinteled asta tb neaparat inregistrat la registratura electronica...distractie de min 100 ron!
Ce ziceti de asta?!