avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea banilor in urma vanzarii unui mosteniri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea banilor in urma vanzarii unui mosteniri (cladire+teren) cu mai multi mostenitori.

Pe mine ma intreseaza procedura de plata cum se desfasoara. Cumparatorul va vira contravaloarea bunurilor in functie de cota parte detinuta in contul fiecaruia? sau trebuie sa desemnam o persoana dintre mostenitori (imputernicim) care va incasa intreaga suma si la urma o sa fie impartita?
Succesiunea este facuta. Fiecare are cota parte stabilita.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
zemike, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:09, 4 Octombrie 2019
parerea mea e ca lata sa se faca unuia singur, si acesta, sa se oblige la randul lui sa le dea celorlalti banii.
Parerea mea este ca in contractul de vanzare-cumparare sa fie trecuta, pe langa cota de proprietate mostenita ce o instraineaza, vinde, si suma ce-i revine pe ea precum si contul in care vanzatorul sa transmita acesti bani...
Daca ii vireaza doar unuia si acela "fuge in lume cu banii", ceilalti ce fac?
Ionut.ion, utilizator
Da, exact! Ruda ..ruda dar niciodata nu poti sa ai incredere totala... pe mine ma intereseaza o solutie clara, legala. Cine imi va garanta apoi ca voi incasa banii cuveniti, daca i se da unei singure persoane?

Ionut.ion a scris:

Parerea mea este ca in contractul de vanzare-cumparare sa fie trecuta, pe langa cota de proprietate mostenita ce o instraineaza, vinde, si suma ce-i revine pe ea precum si contul in care vanzatorul sa transmita acesti bani...
Daca ii vireaza doar unuia si acela "fuge in lume cu banii", ceilalti ce fac?

Discutati cu notarul sa 'aplice' metoda de mai sus, asa va vireaza direct cumparatorul banii si nu depindeti de rude...
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri titi marina titi marina Salut si un an nou fericit. Intrebare: daca prin procedura intoarcerii executarii silite, in patrimoniul autorului s-au intors niste bunuri, ele pot fi ... (vezi toată discuția)
Ajutor ! nikiduta nikiduta buna ziua ! am si eu o problema juridica care se refera la urmatoarea situatie : sotul meu impreuna cu mama sa au detinut un imobil care s-a vandut. la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am moștenit împreună cu alte 2 persoane un cont ... Cristian Stamate Cristian Stamate Bună ziua, Am moștenit împreună cu alte 2 persoane un cont bancar care se alimentează lunar cu o suma provenita din poprirea pensiei celui care nu a ... (vezi toată discuția)