avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Salut si un an nou fericit.
Intrebare:
daca prin procedura intoarcerii executarii silite, in patrimoniul autorului s-au intors niste bunuri, ele pot fi insusite de mostenitorul care a deschis actiunea?
Mai clar: eu am deschis un proces statului roman pt ca, prin intoarcerea executarii silite, sa-mi plateasca niste bani care au fost confiscati.
Instanta a admis actiunea si a dispus intoarcerea in patrimoniul autorului (si nu al meu) a sumelor confiscate.
In aceasta situatie, chiar trebuie sa vin cu dovada efectuarii succesiunii, sau mi se plateste mie, cel care am solicitat, urmand ca alti mostenitori sa-si ceara dreptul pe cale notariala sau in justitie?
Cel mai recent răspuns: titi marina , utilizator 09:01, 3 Ianuarie 2011
Pentru a trece bunurile din patrimoniul unui defunct, pe numele moștenitorilor lui, trebuie dezbătută succesiunea. Dacă ați dezbătut deja succesiunea cu privire la alte bunuri trebuie să suplimentați dosarul succesoral cu privire la aceste sume de bani. Vi se va elibera un certificat de moștenitor suplimentar. Moștenitorii rămân aceiași (cei stabiliți în primul CM).
intra in masa succesorala si vor fi impartiti conform cotelor stabilite la deschiderea succesiunii. in mod normal ei vor fi achitati dvs daca veti avea imputernicirea celorlalti sau se vor achita fiecaruia dintre mostenitori suma cuvenita un urma succesiunii.

ca practica generala, Statul va solicita un cont bancar si imputernicirea oferita titularului de cont din partea co-mostenitorilor ca este indreptatit sa primeasca banii si apoi sa-i imparta.
banii vor fi incasati de toti mostenitorii autorului.
[revin la subiect:
actiunea a fost deschisa de mine in nume propriu. Hotararea judecatoreasca este data pe numele meu dar, cu referire la faptul ca banii se intorc in patrimoniul autorului.
Inseamna ca, desi i-am rugat si pe ceilalti mostenitori sa participe la cheltuieli, ma aflu in inposibilitatea de a ma bucura de rodul muncii mele.
Unul cu munca, toti la beneficii.:((
As avea vreo sansa in cazul unui recurs in care sa cer ca banii sa se duca in patrimniul meu?
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire simpaty20 simpaty20 bunicul meu a murit si au ramas in viata bunicamea si 2 copii cum se imparte mostenirea? mentionez ca bunicamea e trecuta si ea in acte va rod astept raspuns ... (vezi toată discuția)
Succesiune titi marina titi marina Va salut din nou. Revin pe acest forum pentru ca am observat ca raspunsurile care se dau interbarilor puse sunt inteligente si corecte legislativ. Desi am ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)