Va salut din nou.
Revin pe acest forum pentru ca am observat ca raspunsurile care se dau interbarilor puse sunt inteligente si corecte legislativ.
Desi am citit de mai multe ori codul civil cu privire la sectiunea mosteniri, nu am gasit, sau nu stiu sa interpretez, modul de rezolvare a situatiei mele.
De aceea o dezvolt putin.
Autorul meu a murit in 1963 in inchisoarea de la Ramnicu Sarat. Fiind condamnat politic, sef de partid, nici nu s-a pus problema succesiunii, si din cauza sentintei pronunatet: temnita grea pe viata si confiscarea totala a averii.
Sotia sa a murit in 1971, fara a avea urmasi. Din nou nu s-a pus problema succesiunii, fiind in vigoare sentinta de confiscare.
In urma aparitiei legilor de retrocedare, care au fost cu termen de decadere si se accepta proba cu martori sau inscrisuri si nu se tinea seama de condamnarile politice, am reusit ca, impreuna cu alti mostenitori colaterali (nepoti de sora) sa reprimim in posesie aproape toate suprafetele de teren confiscate. Pentru imobile, deoarece se cerea un certificat de calitate de mostenitor, am mers la Ramnicu Sarat la notariat si am obtinut un astfel de certificat in care erau mentionati cei ramasi cu calitatea de mostenitor. Acestea sunt o sora decedata ai carei urmasi nu au dorit sa se implice in actiunea de retrocedare, spunand ca nu sunt interesati si o sora- decedata, de pe urma careia au ramas 4 mostenitori: unul decedat fara urmasi, unul decedat cu doi urmasi dar care nu s-au interesat cu nimic de mostenire, o fiica cu patru urmasi (mama mea), o fiica cu patru urmasi si un fiu cu un urmas care au urmarit tot procesul retrocedarii.
Calitatea de mostenitori s-a obtinut la alt notariat local- locul de deces a bunicii mele. Certificatul de calitate obtinut acum continua filiera prin bunicul supravietuitor si copii acestora, enumerati mai sus.
Daca legile de retrocedare prevedeau posibilitatea recuperarii mostenirii pe baza acestor certificate care ofereau si posibilitatea de a beneficia si de partea cuvenita celor care nu au facut cereri de retrocedare, acum sunt intr-o situatie imposibila. Am castigat un proces pe calea intoarcerii silite, iar judecatorul a specificat in motivare- legal dealtfel, ca bunurile castigate de mine personal, se intorc IN PATRIMONIUL AUTORULUI. Iar in motivele de recurs, s-a motivat ca nu sunt singurul mostenitor.
Aceasta este marea problema: trebuie facuta, de data asta, succesiunea cu TOTI MOSTENITORII?
Adica sa merg din nou la Ramnicu Sarat, de data asta CU TOTI MOSTENITORII?
Dar pe unii nici nu-i cunosc, habar n-am pe unde sunt sau daca mai traiesc.
Iar ceilalti, sigur ca vor profita de munca mea, cerand parte egala din mostenirea recuperata de mine. Ce fac? Ca, daca se imparte obligatoriu la toti, raman cu nimic si e pacat de munca si cheltuielile facute de mine.
Repet, autorul a murit in 1963, sotia in 1971, in 1998 completul de 9 jud au anulat sentinta, iar fratel si surorile autorului au fost: unul mort in 1917, o sora omorata in 1955-ambii fara urmasi, o sora de care am auzit pe mama despre ea, si bunica cu cei 4 urmasi. Ce ma fac?
Cum rezolv problema ?
Cel mai recent răspuns:
titi marina , utilizator
21:48, 2 Martie 2011