Va salut, cu stima.
Am o nelamurire cu privire la o mostenire, despre care am mai vorbit.
Concret: un unchi, devenit autorul meu, a decedat in 1963. Fiind condamnat politic, nici nu s-a pus problema deschiderii succesiunii, nici atunci si nici dupa moartea soriei sale in 1971, amandoi decedand fara urmasi.
In urma "revolutiei" din dec 89, dar mai ales sub cerinta Legii 10/2001, am obtinut niste certificate de calitate de mostenitor. Cum nu era nimic de impartit atunci, certificatul de calitate de mostenitor s-a emis pe baza declaratiilor facute de mine, de alte doua rude frati ai autorului di de martori.
Ca si grad de rudenie, au mai fost trecute in certificat si alte persoane, persoane numite de rudele mele dar, despre care nimeni nu mai stie nimic.
Pentru recuperarea unor proprietati care au apartinut autorului meu, in cazul legilor de restituire, a fost simplu: cine cere primeste, cine nu, partea lor se da celui care a cerut.
Dar, pentru celelalte bunuri- mobile si imobile, sume de bani, bijuterii care nu se incadreaza in legile organice de restituire, cum se procedeaza> In cazul intoarcerii executarii silite si cand judecatorul spune ca bunurile revendicate se intorc IN PATRIMONIUL autorului, cum mai pot face succesiunea dupa aproape 70 ani si cu cine? Nu cunosc adrese, nu cunosc persoane, unele au decedat, iar pe altii nici nu i-a interesat. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns:
Ileana Schwarz , Avocat
10:38, 7 Februarie 2011