Buna ziua,am intrat in posesia unui certificat de mostenitor emis pe numele tatalui meu (decedat in 2003). Certificatul a fost eliberat in 1971, bunicul tatalui meu lasandu-i prin testament intreaga avere; in urma testamentului a fost eliberat siun certificatul de mostenitor pe numele tatalui meu.Dintr-o eroare in acel certificat a fost trecut la mostenitor , tatal meu in calitate de fiu si nu de nepot asa cum era corect .Bunica mea (mama tatalui meu) a renuntat atunci la succesiune in favoarea tatalui meu. Ea este renuntatoare; ceilalti copii ai ei nemaifiind chemati la succesiune doarece strabunicul facuse testamentul pe numele tatalui meu. Acum rudele tatalui meu(ceilalti frati) vor sa anuleze acel certificat pe motiv ca el avea calitate de nepot si nu de fiu. Se poate anula un act doar pentru acest lucru? Ce acte as mai putea aduce pentru a sustine certificatul ?
Nu este un motiv pentru a anula certificatul de mostenitor, pe baza actelor de stare civila ale tatalui care atesta gradul de rudenie cu bunicul sau obtineti rectificarea certificatului de mostenitor si puteti include bunurile pe care le-a mostenit la succesiunea tatalui.