avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Buna ziua,am intrat in posesia unui certificat de mostenitor emis pe numele tatalui meu (decedat in 2003). Certificatul a fost eliberat in 1971, bunicul tatalui meu lasandu-i prin testament intreaga avere; in urma testamentului a fost eliberat siun certificatul de mostenitor pe numele tatalui meu.Dintr-o eroare in acel certificat a fost trecut la mostenitor , tatal meu in calitate de fiu si nu de nepot asa cum era corect .Bunica mea (mama tatalui meu) a renuntat atunci la succesiune in favoarea tatalui meu. Ea este renuntatoare; ceilalti copii ai ei nemaifiind chemati la succesiune doarece strabunicul facuse testamentul pe numele tatalui meu. Acum rudele tatalui meu(ceilalti frati) vor sa anuleze acel certificat pe motiv ca el avea calitate de nepot si nu de fiu. Se poate anula un act doar pentru acest lucru? Ce acte as mai putea aduce pentru a sustine certificatul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:34, 2 Iunie 2011
Nu este un motiv pentru a anula certificatul de mostenitor, pe baza actelor de stare civila ale tatalui care atesta gradul de rudenie cu bunicul sau obtineti rectificarea certificatului de mostenitor si puteti include bunurile pe care le-a mostenit la succesiunea tatalui.
nu au nicio sansa sa li se admita actiunea in instanta in constatarea nulitatii certificatului de mostenitor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Mai au dreptul la moștenire dacă ruda lor a fost despăgubită? Marius-Toader Marius-Toader Mai au dreptul la moștenire dacă ruda lor a fost despăgubită? Bună ziua! Bunica mamei mele (străbunica mea) a avut 3 frați. În urma succesiunii ... (vezi toată discuția)