avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

bunicul meu a murit si au ramas in viata bunicamea si 2 copii cum se imparte mostenirea? mentionez ca bunicamea e trecuta si ea in acte va rod astept raspuns urgent va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 12:43, 18 Septembrie 2010
Daca bunul/bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei bunicilor, sotia va avea cota de 1/2 plus 1/4 din cealalta jumatate , iar cei doi copii vor imparti cota de 1/4.
Altfel spus bunica in calitate de sotie supravietuitoare va avea 5/8 si cei doi copii 3/8.
Daca insa bunul/ bunurile au fost proprii bunicului, deci avute inainte de casatorie, cota sotiei va fi de 1/4 iar cei doi copii vor imparti restul de 3/4.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc si daca bunicul meu a avut si cont bancar nu aveau toti dreptul la el? sora tatalui meu impreuna cu bunica a scos banii si tatalui meu nu ia dat nimic contul era pe numele bunicului? sora lui a luat toate actele bunicii si certificatul de deces avea dreptul? dupa succesiune bunica poate sa_i dea partea ei sorei tatalui meu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
simpaty20, utilizator
Tot ce se afla in patrimoniul defunctului se imparte., deci aveau dreptul toti mostenitorii conform cotelor aratate.
si cum sa procedeze daca nu i-au dat nimic din bani? trebuie sa spuna notarului? cum dovedeste ?se mai poate dovedi ceva sau nu? ma scuzati poate nu stiu sa pun intrebarile cum trebuie pt ca nu am mai avut a face cu asa ceva. oricum va multumesc pt ajutor
Introduceti sumele in masa succesorala si trebuie sa va dea partea dvs. ( ma rog, a tatalui dvs.).
Adica depuneti la notar inscrisurile respective ( extras de cont sau ce aveti).

Alte discuții în legătură

Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaela n. mihaela n. Buna ziua. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie si cam care sunt costurile unei astfel de actiuni: Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)