avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

bunicul meu a murit si au ramas in viata bunicamea si 2 copii cum se imparte mostenirea? mentionez ca bunicamea e trecuta si ea in acte va rod astept raspuns urgent va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 12:43, 18 Septembrie 2010
si daca nu am ? de la banca mi-a zis ca nu poate sa de-a informatii despre contul pe care la avut.
si inca o intrebare daca a luat certificatul de deces tatal meu cum se face rost de altul ? unde tre sa mearga.... poate sa-l declare furat pe cel anterior numai tatal meu ?
cum poate tatal meu sa deschida succesiunea daca toate actele le-a luat sora lui ? ce sa faca ? se poate declara ea unica mostenitoare ?
Buna ziua !
Ce acte a luat sora dvs. ? Se poate solicita si ridica un duplicat al certificatului de deces de la primaria locului decesului ..... Mai greu este cu actele de proprietate .....
Succesiunea nu se poate face decat in conditiile legii , sora tatalui defunct neputandu-se declara unica mostenitoare . Duceti-va la notariatul ultimului domiciliu al defunctului si verificati daca s-a solicitat deschiderea succesiunii , eventual faceti declaratie autentica de acceptare a succesiunii .
nu va agitati, nu se poate "(auto)declara" ea unica mostenitoare. succesiunea se dezbate fie in instanta, fie la notar. bunurile se impart pe cotele ce v-au fost date mai sus.

Starea civila poate elibera doar duplicat dupa actul (certificatul) de deces.
Certificatul constatator de deces poate fi eliberat in copie sau in duplicat de autoritatea care l-a eliberat: spital, institut de medicina legala.

Obisnuiti-va sa depuneti intotdeauna numai copii la dosare si numai in cazul in care va solicita instanta sa depuneti originale, veti depune, sau veti spune motivul pentru care nu le aveti.

cine era imputernicit sa scoata bani din cont? acela ar putea obtine de la banca informatii despre cont.

obtineti mai intai duplicat dupa certificatul de deces de la starea civila. apoi faceti cerere la camera notarilor publici sa vedeti daca s-a deschis succesiunea pe numele bunicului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura succesiune in instanta gabriela_ruta@yahoo.com gabriela_ruta@yahoo.com Buna seara. Tatal meu a decedat inaintea bunicului pt care se face succesiunea. Matusa-mea a deschis deja un proces in instanta. Am inteles ca in acest ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)