avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de acceptare mostenitor minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de acceptare mostenitor minor

buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal fiului meu minor a decedat si el inaintea mamei acestuia. dupa tatal am dezbatut successiune ( am avut acces la actele apartamentului) .
bunica fiului meu mai are o fiica in viata iar acesta nu doreste sa imparta mostenirea cu ceilalti mostenitori nu am acte pt bunurile mostenite ( stiu de o casa la tara si ceva pamant ) cum pot accepta mostenirea pt fiul meu nu neaparat sa dezbat succesiune vreau ca atunci cand se va dezbate sau cand va creste sa primeasca ce i se cuvine , pe cale amiabila nici nu se pune problema sa rezolv cu fiica mostenitoare . pot afla ce bunuri mosteneste si sa aacept in numele minorului mostenirea ?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2017
tinaa, utilizator
Da, puteti.
Mergeti la un Birou Notarial si acolo veti afla toate formularele ce trebuie completate.
multumesc .
tot acolo pot afla si ce bunuri mosteneste ? am sunat la un birou noatial si nu prea m-am lamurit . poate daca ma duc personal voi afla ceva concret...
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa mergeti la un notar si sa solicitati sa se constate acceptarea succesiunii. Notarul va spune ce acte va trebuie dar, de principiu, va va trebui certificat de deces al bunicii (il puteti lua in copie de la primaria unde a decedat) si restul actelor care dovedesc dreptul minorului (cerificat de nastere si deces al tatalui, certificat nastere minor, etc)
Un sfat util . Daca fiica bunicii fiului dumneavoastra nu vrea pe cale amiabila, atunci nu are nici un rost sa va pierdeti timpul si banii cu deplasarile pe la un notar sau altul. Singura cale este instanta.
multumesc pentru raspuns . momentan vreau sa aacept mostenirea pentru a nu fi indepartat de la mostenire pe motiv ca nu a acceptat . acum nu stiu nici macar ce bunuri aveau bunicii fiului meu nu stiu daca se merita un proces acum cheltuielile fiind destul de mari si cred ca dureaza mult . ma interesa daca pot afla cumva ce bunuri avea pentru a decide mai departe daca se merita procesul sau nu.

multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune Petrina29 Petrina29 buna seara . va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca fiul meu minor sa intre in dreptul de mostenitor . bunica paterna a decedat in luna iunie ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)