avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara . va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca fiul meu minor sa intre in dreptul de mostenitor . bunica paterna a decedat in luna iunie
(tatal fiului meu a decedat in luna februarie). dupa tatal lui s-a facut la notar succesiunea am avut cum sa obtinem actele (fiul meu minor si o fiica majora dintr-o alta casatorie ) bunica paterna avea 2 copii . pe tatal fiului meu si inca o fiica care este in viata si nu doreste sa faca succesiunea pentru a nu imparti cu ceilalti mosenitori . Dupa bunica paterna nu avem acte fiind dintr-o alta localitate nu stim unde sa ne adresam, fiica are actele casei , terenurilor etc . in cat timp isi pot cere drepturile mostenitorii ? fiul meu poate cere drepturile cand va creste sau se considera ca renunta daca nu depunem actele ? exista o modalitate sa ii chemam in judecata pentru a face succesiunea ? stiu ca tot ce se cuvine fiului minor nu pot cheltui eu parintele deci nu este un interes din partea mea doar sa ii revina ceea ce i se cuvine fiului sa nu fie exclus este dreptul lui ce va face cand va creste cu aceste bunuri .

multumesc

Cel mai recent răspuns: Petrina29 , utilizator 10:00, 28 Septembrie 2016
Buna seara,
Sunt urmatoarele posibilitati:
1. Fiul minor, prin tutorele stabilit de lege la prima dezbatere de mostenire, face in fata unui notar o declaratie de acceptare a succesiunii de pe urma bunicii paterne si dezbate succesiunea cand vrea.
2. Va adresati primarieui din localitatea unde a avut domiciliul bunica paterna si obtineti toate datele cu care, ulterior, va adresati unui notar din zona si dezbateti succesiunea indicand-o si pe matusa paterna de care spuneti ca nu vrea sa dezbata.
3. Va adresati primariei unde a avut ultimul domiciliu bunica paterna si cu actele obtinute chemati in judecata atat pe matusa paterna cat si, eventual, daca nu e de partea dumneavoastra, pe sora vitrega a fiului dumneavoastra.

Pentru toate aceste demersuri, pentru a nu alerga cu si fara rost, va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat care sa va sprijine.
multumesc foarte mult .
trebuie sa dovedesc cand merg la notar pentru acceptarea succesiunii ca bunica paterna a decedat ? adica sa am certificatul de deces? pentru ca tocmai aici e problema nu avem nimic nici certificatul de deces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire Petrina29 Petrina29 buna ziua. fiul meu minor este mostenitor dupa bunicii paterni impeuna cu sora vitrega ( dintr-o alta casatorie) majora si matusa lui ( sora tatalui ... (vezi toată discuția)
Fiica mea mostenitoare sau nu? elenna9 elenna9 Buna ziua, sunt mama unui minor de 9 ani, ramasa fara tata de mai bine de un an. In urma decesului tatalui, sa dezbatut succesiunea intre cei doi frati ... (vezi toată discuția)