buna seara . va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru ca fiul meu minor sa intre in dreptul de mostenitor . bunica paterna a decedat in luna iunie
(tatal fiului meu a decedat in luna februarie). dupa tatal lui s-a facut la notar succesiunea am avut cum sa obtinem actele (fiul meu minor si o fiica majora dintr-o alta casatorie ) bunica paterna avea 2 copii . pe tatal fiului meu si inca o fiica care este in viata si nu doreste sa faca succesiunea pentru a nu imparti cu ceilalti mosenitori . Dupa bunica paterna nu avem acte fiind dintr-o alta localitate nu stim unde sa ne adresam, fiica are actele casei , terenurilor etc . in cat timp isi pot cere drepturile mostenitorii ? fiul meu poate cere drepturile cand va creste sau se considera ca renunta daca nu depunem actele ? exista o modalitate sa ii chemam in judecata pentru a face succesiunea ? stiu ca tot ce se cuvine fiului minor nu pot cheltui eu parintele deci nu este un interes din partea mea doar sa ii revina ceea ce i se cuvine fiului sa nu fie exclus este dreptul lui ce va face cand va creste cu aceste bunuri .
Buna seara,
Sunt urmatoarele posibilitati:
1. Fiul minor, prin tutorele stabilit de lege la prima dezbatere de mostenire, face in fata unui notar o declaratie de acceptare a succesiunii de pe urma bunicii paterne si dezbate succesiunea cand vrea.
2. Va adresati primarieui din localitatea unde a avut domiciliul bunica paterna si obtineti toate datele cu care, ulterior, va adresati unui notar din zona si dezbateti succesiunea indicand-o si pe matusa paterna de care spuneti ca nu vrea sa dezbata.
3. Va adresati primariei unde a avut ultimul domiciliu bunica paterna si cu actele obtinute chemati in judecata atat pe matusa paterna cat si, eventual, daca nu e de partea dumneavoastra, pe sora vitrega a fiului dumneavoastra.
Pentru toate aceste demersuri, pentru a nu alerga cu si fara rost, va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat care sa va sprijine.
multumesc foarte mult .
trebuie sa dovedesc cand merg la notar pentru acceptarea succesiunii ca bunica paterna a decedat ? adica sa am certificatul de deces? pentru ca tocmai aici e problema nu avem nimic nici certificatul de deces
Mostenire
Petrina29
buna ziua. fiul meu minor este mostenitor dupa bunicii paterni impeuna cu sora vitrega ( dintr-o alta casatorie) majora si matusa lui ( sora tatalui ... (vezi toată discuția)