avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FIICA MEA MOSTENITOARE SAU NU?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FIICA MEA MOSTENITOARE SAU NU?

Buna ziua, sunt mama unui minor de 9 ani, ramasa fara tata de mai bine de un an. In urma decesului tatalui, sa dezbatut succesiunea intre cei doi frati (copilul meu si fratele provenit dintr-o casatorie anterioaraù).
Intrebarea mea este, ca daca tatal copiilor este decedat inaintea parintilor lui (bunicii copiilor) acestia la randul lor mai mostenesc partea tatalui, dupa bunici? Tinand cont ca bunicii avea pe tatal si inca o fiica(matusa).
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elenna9 , utilizator 22:38, 23 Februarie 2016
Cand vor deceda bunicii, nepotii mostenesc prin reprezentarea fiului lor decedat.
Multumesc de raspuns, mi-ati fost de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre mostenire Asusro Asusro Buna ziua . Se da urmatoarea situatie : Bunicii mei traind undeva la tara intr-o casa mare si cu curte pe masura , au avut 3 copii , cel mai mare o fata acum ... (vezi toată discuția)
Minor mostenitor dupa bunic decedat in decembrie 2019 elenna9 elenna9 Buna ziua, as dori o informatie, in legatura cu mostenirea. Copilul meu este un minor de 13 ani, si este fara tata I.V. de la varsta de 7 ani (tatal a decedat ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)