avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor !

buna ziua ! am si eu o problema juridica care se refera la urmatoarea situatie : sotul meu impreuna cu mama sa au detinut un imobil care s-a vandut.
la momentul vanzarii intrucat sotul meu era grav bolnav m-am prezentat eu in calitate de mandatar si soacra mea. imobilul era detinut in cote indivize, respectiv sotul avea 3/4 iar mama acestuia 1/4.
banii obtinuti au fost virati intr-un singur cont (intrucat eu nu eram mandatata sa deschid si cont pe numele sotului )pe numele soacrei mele in calitate de titular,eu figurand ca imputernicit .cu o parte din banii obtinuti am cumparat un apartament in cote indivize de 1/2 ptr soacra si 1/2 ptr noi sotii, restul banilor ramanand in cont. la scurt timp sotul a decedat . ulterior decesului acestuia soacra mea a mers la banca fara sa ma anunte si a solicitat inlocuirea persoanei imputernicite pe cont cu o alta ruda de a sa, astfel incat accesul meu la bani sa fie blocat.
la acest moment se pune problema succesiunii, soacra neavand niciun fel de calitate.
succesori legali de pe urma sotului sunt eu in calitate de sotie si fiul sotului meu din prima casatorie. aparent singurul bun ramas de pe urma sotului este doar cota de 1/2 din apartamentul cumparat inainte de deces.
in realitate se pune si problema banilor existenti in cont la momentul decesului sotului meu.
avand in vedere ca eu nu mai am acces la cont iar soacra doreste ca fiecaruia sa ne dea o suma de bani considerabil mai mica in comparatie cu ceea ce ni s-ar cuveni de drept , as avea nevoie de o solutie juridica prin care sa pot beneficia de ceea ce imi revine in calitate de sotie conform legii. va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: nikiduta , utilizator 15:36, 13 Mai 2009
Intr-adevar, veti veni la mostenire pt cota de 1/2 din apartamentul cumparat, insa banii din cont, deoarece au provenit dintr-un bun propriu al sotului, este putin probabil sa aveti vreun drept.Poate altcineva are o alta opinie.
stiu ca era bun propriu, dar atata timp cat la momentul decesului banii ramasi in urma vanzarii se aflau in cont nu vad de ce ar exista un impediment.
pana la urma chiar daca banii se afla in contul soacrei sa nu uitam ca acolo se afla si banii sotului meu. cu ce drept sa ramana soacra cu toti banii , daca nu are niciun fel de calitate la mostenire.
eu sunt sotie supravietuitoare si mai exista si un copil din prima casatorie.
pana la urma vorbim de faptul ca soacra incalca legea in mod nejustificat si doreste sa ramana cu ceva ce nu-i apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am nevoie de lămuriri într-o chestiune. eu și ... Gabriela Gabi C Gabriela Gabi C Bună ziua. Am nevoie de lămuriri într-o chestiune. Eu și soțul meu stăm la mama lui. Apartamentul este pe numele ei. Ceea ce doresc să știu este dacă ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Mostenire serbuvali serbuvali Buna ziua, Dupa decesul socrului meu, soacra s-a hotarat in a ultima clipa sa faca dezbaterea succesorala. Mostenitori sunt soacra mea si 2 fii, sotul meu si ... (vezi toată discuția)